Ten Hag na rampzalige middag vol onder druk met Manchester

13 augustus 2022, 20:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag staat na twee wedstrijden serieus onder druk bij Manchester United. De Nederlandse coach ging na de nederlaag bij de seiszoensopening tegen Brighton & Hove Albion zaterdagavond op onthutsende wijze onderuit bij Brentford: 4-0. Die stand was na ruim een half uur al bereikt door de armlastige Red Devils, die daardoor met angst en beven komende week Liverpool ontvangen. 

Vooral de manier waarop Manchester United, waar Cristiano Ronaldo zijn eerste basisplaats van het seizoen kreeg, ten onder ging baarde ongekend veel zorgen. De ploeg wilde opbouwen, maar kwam simpelweg niet onder de druk uit van Brentford. Omdat David De Gea bij een afstandspegel uit dat drukzetten ook nog de mist inging, stond het al snel 1-0. Niet veel later blunderde de constant uitgefloten Eriksen in zijn eigen zestienmetergebied en gaf de tweede goal aan Brentford cadeau (2-0).

Het gaf Manchester United iets meer verdedigende zekerheid, maar dat kwam ook omdat de voet van het gaspedaal ging bij de thuisclub. Dat Ten Hag met zijn elftal desondanks barweinig voor elkaar kreeg, was daardoor des te pijnlijker met talloze dieptepunten. Een moment van uitverdedigen van Sancho, waarbij de buitenspeler de bal onder druk uiteindelijk over zijn eigen achterlijn schoot voor een corner, was typerend voor de machteloosheid bij de bezoekers.

Lees ookTen Hag aangepakt na ramp: 'You will be sacked in the morning'

Het enige wat Ten Hag bespaard bleef, was een evenaring van de grootste uitnederlaag ooit in de Premier League (5-0). Maar met Liverpool als komende tegenstander moet Ten Hag serieus vrezen dan een negatief record te vestigen – als het duel met Brentford de norm is. Het perspectief voor Donny van de Beek is overigens net zo troebel als voor het hele elftal: de oud-Ajacied mocht namelijk slechts vijf minuutjes invallen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tsja kan gebeuren, toen Brentford in 1938 nog in de PL speelde verloor United er ook van. 😂

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben Mee met meer contacten in de vijandelijke 16 dan Ronaldo... Aii...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen