Gouweleeuw wint Nederlands onderonsje; Boëtius debuteert met punt

14 augustus 2022, 10:04

Het Bayer Leverkusen van Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong heeft teleurgesteld tegen het Augsburg van Jeffrey Gouweleeuw. Beide ploegen leken lang genoegen te moeten nemen met een punt, maar uiteindelijk bleef de thuisploeg met lege handen achter: 1-2.

Met de opstelling van Augsburg werd al duidelijk wat de ploeg kwam doen in Leverkusen: proberen om zo weinig mogelijk doelpunten tegen te krijgen. De Beierse ploeg kwam het veld op met een 3-3-2-2-formatie. Ondanks die verdedigende opstelling kwamen de bezoekers snel op voorsprong. Fredrik Jensen maakte na een kwartier de openingstreffer. Vlak voor rust mochten Bakker en Frimpong juichen. Charles Aranguiz schoot de bal vlak voor rust van buiten het zestienmetergebied tegen de touwen.

De ploegen leken beide genoegen te moeten nemen met een punt, maar Augsburg wist in de slotfase toch nog een keer toe te slaan. Zeventien minuten voor tijd zorgde Andre Hahn voor de 1-2. De VAR bekeek zijn doelpunt nog even wegens mogelijk buitenspel, maar de treffer bleef staan. Dat betekent dat Bayer na twee wedstrijden nog steeds wacht op het eerste punt in de competitie. Vorige week verloor de ploeg met 1-0 van Borussia Dortmund.

Jean-Paul Boëtius pakt punt

De wedstrijd tussen Hertha BSC en Eintracht Frankfurt eindigde ook in een gelijkspel. De thuisploeg uit Berlijn wist na drie minuten te scoren via middenvelder Suat Serdar. In de tweede helft was het in datzelfde doel alweer vroeg raak. Na twee minuten spelen in de tweede helft zorgde Daichi Kamada voor de gelijkmaker voor de Europa League-winnaar, die afgelopen woensdag de Europese Super Cup verloor van Real Madrid. Jean-Paul Boëtius kwam in de tweede helft binnen de lijnen, maar hij kon zijn team niet meer aan een overwinning helpen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen