Ancelotti kondigt pensioen aan: "Dit is het allerhoogste niveau"

13 augustus 2022, 15:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Carlo Ancelotti is bezig aan zijn laatste jaren als trainer. De 63-jarige Italiaan gaat zijn avontuur bij Real Madrid afmaken en laat het trainersvak vervolgens achter zich. Nu richt hij zich met De Koninklijke echter nog op het pakken van meerdere prijzen.

Ancelotti legde eerder deze week met Real nog beslag op de UEFA Super Cup. In Finland werd met 2-0 gewonnen van Eintracht Frankfurt, de winnaar van de Europa League. Een paar dagen later maakte de ervaren oefenmeester zijn toekomstplannen kenbaar. "Na Real Madrid zal ik met pensioen gaan. Dit wordt het laatste hoofdstuk in mijn loopbaan als trainer. Real Madrid is het allerhoogste niveau. Het is logisch om hier mijn carrière hier af te sluiten", vertelde Ancelotti in gesprek met Il Messaggero.

De voormalig voetballer van Parma, AS Roma en AC Milan heeft een aantal fraaie clubs achter zijn naam staan. Hij begon in zijn geboorteland bij Reggina en werkte daar ook bij Parma, Juventus en Milan. Daarna begon Ancelotti aan zijn avonturen in Europa. Hij stond aan het roer bij achtereenvolgens Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Bayern München, Napoli, Everton en sinds de zomer van 2021 dus weer bij Real. In het Estadio Santiago Bernabéu heeft hij een contract tot medio 2024.

Inmiddels is er bijna geen plek meer in de prijzenkast van Ancelotti. Met Real won hij twee keer de Champions League en werd hij vorig seizoen landskampioen van Spanje. Ook de Super Cup (2x), Copa del Rey, Supercopa de España en het WK voetbal voor clubs staan op de erelijst. Real opent het seizoen zondagavond (22.00 uur) met een uitwedstrijd in het uiterste zuiden van Spanje. Daar staat namelijk een ontmoeting met promovendus UD Almería op het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen