Feyenoord maakt ruimte in selectie en laat Bassett vertrekken

13 augustus 2022, 14:33   Bijgewerkt: 13 augustus 2022, 15:40

Cole Bassett maakt het seizoen af in het shirt van Fortuna Sittard. De 21-jarige middenvelder komt over van Feyenoord, dat hem het afgelopen half jaar huurde van het Amerikaanse Colorado Rapids. In het Fortuna Sittard Stadion hoopt Bassett op meer speeltijd dan hij kreeg in Rotterdam.

"Ik ben blij om ook komend seizoen in de Eredivisie te spelen," aldus Bassett na zijn presentatie op de website van Fortuna. "Het is een prachtige kans om komend seizoen minuten te mogen maken in het geel-groen van Fortuna Sittard. Ik kijk ernaar uit om met doelpunten een bijdrage te kunnen leveren aan de sportieve prestaties van deze club."

Bassett maakte vorig seizoen zeven keer zijn opwachting in de hoofdmacht van Feyenoord. Afgelopen zondag viel hij op bezoek bij Vitesse (2-5 overwinning) nog in namens de ploeg van trainer Arne Slot. Feyenoord huurde hem een half jaar geleden tot medio 2023 van Colorado Rapids. Volgens RTV Rijnmond is die huurovereenkomst door deze transfer ontbonden.

De eenmalig international van de Verenigde Staten kon bij Feyenoord niet rekenen op veel speeltijd. Met onder meer Quinten Timber, Fredrik Aurnes, Mats Wieffer, Orkun Kökcüm en Sebastian Szymanski was de kans op een basisplaats klein. Daarnaast is Feyenoord ook nog bezig met de Argentijnse middenvelder Ezequiel Bullaude, die over moet komen van Codoy Cruz.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen