Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Ligt reageert op uitspraken Bonucci: "Dat was geen aanval"

De Ligt reageert op uitspraken Bonucci: "Dat was geen aanval"

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

13 augustus 2022 – Matthijs de Ligt heeft gereageerd op de recente uitspraken van Leonardo Bonucci. De routinier van Juventus verweet De Ligt onlangs een gebrek aan respect. Dat de Nederlandse verdediger tijdens een interlandperiode aangaf ontevreden te zijn over de sportieve prestaties met Juventus, vond Bonucci kwalijk.

"Zijn vertrek heeft mij niet verrast, want uit sommige uitspraken bleek dat hij niet bij Juventus wilde blijven", zei Bonucci recentelijk tegen La Gazzetta dello Sport. "Alles begint met respect. De groep waarmee hij drie jaar is geweest, heeft hem bij zijn ontwikkeling geholpen en de club heeft in hem geïnvesteerd. Ik wens hem het allerbeste toe, maar bepaalde uitspraken die hij bij het nationale team heeft gedaan waren niet oké. Daar hebben we het na de vakantie over gehad en dat begreep hij. Bayern is een topclub, maar dat is geen garantie op succes."

Volgens De Ligt heeft Bonucci hem niet goed begrepen. "In een interview bij de NOS heb ik in juni gezegd dat – zoals de club zelf ook vindt – twee keer op rij vierde worden met Juventus niet goed genoeg is. Dat was geen aanval op Juventus. Helemaal niet, omdat ik altijd het grootste respect voor deze club zal hebben. Voor mij was het gewoon een feit dat niemand tevreden kon zijn, dat de lat omhoog moest, ook bij mij! Misschien dat het verkeerd is overgenomen of overgekomen", zegt de verdediger van Bayern München nu tegen De Telegraaf.

De Ligt is Bonucci en zijn andere oude teamgenoten bij Juventus dankbaar voor hun hulp in Turijn. "Hoe mijn oud-ploeggenoten me hebben geholpen in mijn ontwikkeling als voetballer en mens en om bij de club te aarden, zal ik nooit vergeten. In mijn laatste jaar had ik met Louis van Gaal en Massimiliano Allegri voor het eerst in mijn loopbaan twee trainers die me niet vanaf het begin in de basis zetten en waarbij ik geen vertrouwen voelde. Daarvoor had ik altijd coaches die fan van me waren en dan is het makkelijk presteren. Bij Juventus heb ik geleerd dat het écht uit jezelf moet komen."

Lees ookDe Ligt wil 'Ajax-spel' terugkrijgen: "In Italië wordt meer geschaakt" Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

SCOOR EEN FREE BET TOT €50! Meld je aan

Reacties

gerelateerd