De Ligt wil 'Ajax-spel' terugkrijgen: "In Italië wordt meer geschaakt"

De Ligt wil 'Ajax-spel' terugkrijgen: "In Italië wordt meer geschaakt"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

13 augustus 2022 – Matthijs de Ligt denkt dat zijn verleden bij Ajax hem helpt om te acclimatiseren bij Bayern München. De clubs zijn vergelijkbaar, vertelt de 23-jarige verdediger in een uitgebreid interview in De Telegraaf. In dienst van Bayern hoopt De Ligt zijn 'Ajax-spel' terugkrijgen, wat zijn kansen op speeltijd op het WK zou kunnen vergroten.

Bij Bayern traint De Ligt weer op een manier die hij gewend is uit zijn Ajax-tijd. "Alfred Schreuder was bij Ajax natuurlijk de assistent van Erik ten Hag en daarvoor de rechterhand van Julian Nagelsmann. Bij de oefeningen van Schreuder en Ten Hag en nu dus Nagelsmann voel ik me heel prettig, omdat het allemaal opdrachten met de bal zijn, waarbij je moet nadenken", vertelt de verdediger.

Toch was het voor De Ligt weer even wennen na zijn periode bij Juventus. "Ik merkte dat het bij mij weer even geactiveerd moest worden", zegt hij. "Ik heb een gewéldige tijd bij Juventus gehad, ook een van de grootste clubs van de wereld. Ik bedoel het niet negatief, maar er wordt daar wel een heel ander soort voetbal gespeeld. Bij Bayern is het door het druk zetten en constant pushen heel fysiek en intensief. En in Italië wordt meer geschaakt, is het veel tactischer."

Bij Juventus heeft De Ligt veel opgestoken. "Ik ben heel blij dat ik dat heb kunnen meemaken, zo heb kunnen spelen, omdat ik veel heb geleerd. De reden om naar Juventus te gaan, was ook om een betere verdediger te worden. Ook al waren er verschillen met het Nederlands elftal. Bij Juventus moest ik vaak in de positie blijven, terwijl er bij Oranje op bepaalde momenten werd verlangd te gáán. Bij Bayern wil ik weer meer mijn Ajax-spel terugkrijgen."

Louis van Gaal
De Ligt legt uit dat de speelwijze van Nagelsmann dicht bij wat Louis van Gaal van zijn verdedigers vraagt. "Hoog druk zetten, goed aansluiten en veel naar voren spelen. Ik denk dat het een overstap is die goed kan zijn voor het Nederlands elftal en mijn kansen", aldus De Ligt, die bij zijn transfer niet om advies vroeg bij de bondscoach. "Maar ik heb de transfer wel met hem besproken. Hij zei hier een geweldige tijd te hebben gehad."

Reacties

gerelateerd