Letsch geschrokken: "Het is zo makkelijk om tegen ons te scoren"

13 augustus 2022, 09:54

Het roer gaat om bij Vitesse na de dramatische start van het seizoen. De club uit Arnhem ging vrijdagavond ook in de tweede speelronde onderuit. Op bezoek bij Excelsior werd een 3-1 nederlaag geleden. "Zo kunnen we niet doorgaan, er moet absoluut direct iets veranderen", spreekt Thomas Letsch duidelijke taal tegenover De Gelderlander.

Vitesse heeft deze zomer een jasje uitgedaan. Onder meer Riechedly Bazoer, Loïs Openda, Jacob Rasmussen, Eli Dasa en Danilo Doekhi vertrokken en hun vervangers zijn niet van hetzelfde niveau. Na de seizoensopener tegen Feyenoord (2-5) ging Vitesse er vrijdag ook af tegen Excelsior. Twee wedstrijden, nul punten en al acht doelpunten tegen: Letsch heeft reden om zich zorgen te maken.

"Wat ons twee jaar geleden zo sterk maakte, was dat we verdedigend stabiel waren. Als je op deze manier verdedigt, wordt het heel moeilijk om een wedstrijd te winnen. Het is zo makkelijk om tegen ons te scoren", aldus Letsch. "De kern van voetbal is duels winnen. Duels winnen om zelf te kunnen scoren. Duels winnen om je eigen goal te verdedigen. In beide zijn we niet goed. Wat we als team lieten zien, was verschrikkelijk."

Letsch denkt dat zijn spelers nog wel wat kunnen leren van Excelsior. "De spelers van Excelsior verdedigden met alles wat ze in zich hadden. Zo'n spirit moet je hebben. Voor mij is de manier waarop AS Roma vorig seizoen tegen ons en Feyenoord speelde, nog het beste voorbeeld. Zij vochten als echte strijders. Daar gaat het om", zegt de trainer. "Een ding is duidelijk: zo kunnen we niet doorgaan. Er moet absoluut direct iets veranderen. Vanaf nu zullen we in elke trainingssessie die vechtersmentaliteit verwerken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen