Ihattaren in bescherming genomen: "Iedereen roept maar wat"

13 augustus 2022, 09:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Anouar Diba heeft Mohamed Ihattaren in bescherming genomen. Het is onrustig rond de speler van Ajax, die inmiddels al behoorlijke tijd niet met zijn teamgenoten heeft getraind. Het is vooralsnog onduidelijk of en wanneer Ihattaren terugkeert in de selectie van Ajax. De recente berichtgeving van De Telegraaf belooft in elk geval weinig goeds.

De krant onthulde deze week onder meer dat Ihattaren onlangs een bezoek heeft gebracht aan een 'behoorlijke crimineel' in een penitentiaire inrichting in Alphen aan den Rijn. Bovendien hebben rechercheurs onlangs een bekende crimineel, die verdachte is in het Marengo-proces, zien rondrijden in de auto van de speler van Ajax. Ihattaren lijkt zich in de verkeerde kringen te begeven, maar Diba vindt dat er sprake is van een onjuiste voorstelling van zaken.

Aan tafel bij VTBL wordt gesteld dat Ihattaren in een 'slechte buurt' is opgegroeid. "Wat is een slechte buurt?", vraagt Diba zich af. "Ik heb het nooit een slechte buurt gevonden, maar ik ben er opgegroeid dus weet ik niet beter. Ik denk dat Ihattaren hetzelfde heeft. Ze zeggen dat hij met de verkeerde jongens en slechte mensen omgaat, maar het zijn gewoon zijn buurjongens, de jongens met wie hij is opgegroeid. Het is een een kwalijke zaak dat op televisie zijn naam in verband wordt gebracht met het proces van de eeuw. Hij is jong en net zijn vader verloren. Als ik het vergelijk met mijn jeugd, dan maakt hij dezelfde dingen mee. Om hem nu al zulke dingen kwalijk te nemen, vind ik wel heel ver gaan."

"De wijk waar hij is opgegroeid, is anders dan wat de normale Nederlander gewend is", gaat de voormalig voetballer verder. "Dat moet je hem niet kwalijk nemen, want hij is er geboren en getogen. Net zoals jij met je schoolvrienden opgroeit, groeit hij met deze jongens op. Die jongens willen niet altijd het slechte voor hem. Zij willen hem ook helpen in zijn voetbalcarrière. Als de jongens met wie hij omgaat op vrije voeten lopen, zullen ze ook wel niet zoveel kwalijke dingen hebben gedaan. Of misschien wel, maar als iemand buiten loopt, kun je met hem omgaan", vindt Diba. "Iedereen roept maar wat en niemand weet wat het is om in zo'n wijk op te groeien. Ik denk dat elk programma dat over hem praat, hem alleen maar verder in de problemen brengt. Als er ook al een probleem wordt gemaakt van het feit dat hij op bezoek gaat bij iemand die vastzit… dat heb ik vroeger ook gedaan. Ik vind niet dat je je vrienden kunt laten vallen. Maar dat wil niet zeggen dat je de dingen moet doen die zij doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

RoxJansen27
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Komt allmaal goed die john van de heuvel die zegt maar wat is een psv man die boort die jonge in de ver nieling

PeterChess
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja hoor, het ligt aan PSV, Juventus en Ajax. Dsnkzij hen wordt Ihattaren nu bedreigd of wat dan ook waardoor hij zelfs niet kon trainen. Schoon schip maken en nu in 1x doorgaan of zo blijven doorgaan en problemen houden. Voor hem hoop ik dat hij voor het eerste kiest, daar zou hij zijn familie ook het meeste plezier mee doen. Laat hij zich afvragen hoe hij denkt dat zijn leven eruit zal zien als hij 40 is.

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind het al een hele prestatie dat iemand dat programma gezien heeft. Laat staan dan nog zo een stuk over heeft zitten schrijven. Ik ben er even voorbij gezapt maar daar straalt toch helemaal niets van die 5 man aan tafel af. Het nodigt totaal niet uit om daar naar te gaan zitten kijken.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Naja het is zonde maar Ajax moet denk ik gewoon de handen van die jongen aftrekken. Ik geloof niet dat er nog toekomst in zit.

Freakes
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De spelmaker van Ajax 🤔😂

GeoSanger30
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het lot wil dat deze persoon afgeschreven zal worden en niet meer interesant zijn voor elke grote voetbalclub in Europa. Wel jammer.

JohanBerlips15
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Loop niet zo slap te lallende en zijn criminele gedrag goed te praten. Deze jongen is nu al kansloos verloren zeken on de profvoetbalkerij. Hij heeft niet één kans gehad maar vele. Dus

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen