Barcelona heeft vier van de vijf aanwinsten ingeschreven

Barcelona heeft vier van de vijf aanwinsten ingeschreven

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

12 augustus 2022 – FC Barcelona is erin geslaagd vier van de vijf zomeraanwinsten in te schrijven voor de Spaanse competitie. Robert Lewandowski, Raphinha, Andreas Christensen en Franck Kessié kunnen zaterdag tegen Rayo Vallecano hun officiële debuut maken.

Dat geldt vooralsnog niet voor Jules Koundé. De van Sevilla overgekomen verdediger is in tegenstelling tot Lewandowski, Raphiha, Christensen en Kessié nog niet ingeschreven. Dat werd eerder op de avond al aangekondigd door The Athletic, dat aangaf dat Barça zaterdag Koundé nog niet kan inzetten.

Daarvoor dient Barcelona nog meer ruimte in het salarishuis te creëren. Dat kan op meerdere manieren. Bijvoorbeeld door een financiële injectie, zoals deze zomer al enkele keren is gebeurd. Een speler van de loonlijst verwijderen (door een verkoop of verhuur) helpt ook. Een andere optie is spelers vragen akkoord te gaan met een salarisverlaging, wat in Camp Nou veelvuldig gebeurt.

Frenkie de Jong weet daar alles van. Naar buiten toe doet Barcelona alsof de Nederlandse middenvelder niet onder druk wordt gezet om in te stemmen met een verlaging van zijn salaris, maar de vork lijkt anders in de steel dan voorzitter Joan Laporta en consorten doen voorkomen. Vooralsnog is De Jong nergens mee akkoord gegaan.

Reacties

gerelateerd