France Football verrast: Messi niet genomineerd voor Ballon d'Or

12 augustus 2022, 20:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

France Football heeft vrijdagavond de dertig genomineerden voor de Ballon d'Or bekendgemaakt. Lionel Messi schittert in afwezigheid op de shortlist van het Franse tijdschrift. Sébastien Haller is daarentegen wel een kanshebber voor de prijs voor beste voetballer ter wereld.

Naast Haller zijn ook Thibaut Courtois, Rafael Leão, Christopher Nkunku, Mohamed Salah, Joshua Kimmich, Trent Alexander-Arnold, Vinícius Júnior, Bernardo Silva, Luis Díaz, Robert Lewandowski, Riyad Mahrez, Casemiro, Heung-min Son, Fabinho, Karim Benzema, Mike Maignan, Harry Kane, Darwin Nuñez, Phil Foden, Sadio Mané, Luka Modric, Antonio Rüdiger, Cristiano Ronaldo, Kevin De Bruyne, Dusan Vlahovic, Virgil van Dijk, João Cancelo, Kylian Mbappé en Erling Haaland genomineerd.

Dat Messi niet tot een van de kanshebbers behoort, is opmerkelijk. Sinds 2005 werd de Argentijnse ster altijd genomineerd voor Ballon d'Or. Hij won de prijs zeven keer, waarvan de laatste keer vorig jaar. Toen kreeg Messi verrassend de voorkeur boven Robert Lewandowski, die een topjaar bij Bayern München achter de rug had en de gedoodverfde favoriet voor de prestigieuze prijs was.

Hoe de verkiezing ook loopt, de Ballon d'Or gaat niet voor de achtste keer naar Messi. Neymar zal de prijs evenmin winnen. Ook de teamgenoot van Messi bij Paris Saint-Germain is niet genomineerd. De grootste kanshebber om de prijs te winnen is Karim Benzema, die Real Madrid vorig seizoen naar onder meer de eindzege in de Champions League leidde.

Vivianne Miedema

Bij de vrouwen is Vivianne Miedema een van de twintig genomineerden voor de Ballon d'Or. Zij heeft concurrentie van Selma Bacha, Fridolina Rolfo, Lucy Bronze, Sam Kerr, Christiane Endler, Lena Oberdorf, Kadidiatou Diani, Catarina Macario, Alexia Putellas, Alexandra Popp, Aitana Bonmati, Wendie Renard, Alex Morgan, Beth Mead, Asisat Oshoala, Marie-Antoinette Katoto, Millie Bright, Trinity Rodman en Ada Hegerberg.

Lees ookRyan Gravenberch strijdt met negen anderen om Kopa Trophy

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind t ergens wel terecht. Jongens als Messi en Neymar spelen simpelweg in een non competitieve competitie. Maar goed, dan hoort Mbappé er ook niet bij te staan.

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is eerder dat Messi gewoon een enorm slecht seizoen gedraaid heeft, met afstand het slechtste seizoen sinds hij een basisplaats veroverde bij Barcelona. Nieuwe club, nieuwe omgeving, dus het is an sich wel begrijpelijk, maar een nominatie zou niet terecht zijn.

sjonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Corrupte bende

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Benzema verdient m dubbel en dwars deze keer. Wat heeft die man fenomenaal gespeeld afgelopen seizoen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen