Van Wonderen kijkt uit naar duel in De Kuip: "Je hebt altijd kans"

12 augustus 2022, 17:02

Kees van Wonderen hoopt zaterdagavond met zijn sc Heerenveen te stunten op bezoek bij Feyenoord. De trainer van de Friezen weet als geen ander wat De Kuip teweeg kan brengen, maar is overtuigd dat er iets te halen valt. Er wordt zaterdag om 21.00 uur afgetrapt in Rotterdam.

Van Wonderen was liefst acht seizoenen te bewonderen in De Kuip. Daar vierde hij onder meer de winst van de landstitel en de UEFA Cup. Hij weet dat de thuishaven van Feyenoord bijzonder is. "En toch, je hebt altijd kans. Ook in de ambiance die De Kuip met zich meebrengt, maar dan moet wel alles kloppen. Ik ben benieuwd wat we kunnen tegen een topclub", vertelt hij voorafgaand aan de wedstrijd op de clubwebsite van Heerenveen.

De 53-jarige oefenmeester weet dat de Rotterdammers verder zijn dan zijn Heerenveen. "Feyenoord oogt verder in hun proces. De staf gaat daar zijn tweede seizoen in. De manier van werken en spelen is bij de meeste spelers bekend. Tegen Vitesse kwamen ze vanuit tegenslag knap terug. Er zit veel kwaliteit in de ploeg: dat is duidelijk. We moeten als team opereren, georganiseerd spelen. En dan langzaam ons eigen spel spelen en durven te voetballen. Dat willen we."

De wedstrijd tussen Feyenoord en Heerenveen begint zaterdagavond om 21.00 uur. De Rotterdammers zijn na een speelronde op doelsaldo de koploper, nadat Vitesse vorige week met 2-5 werd verslagen. Heerenveen is ook nog ongeslagen, maar zal een minder gevoel hebben overgehouden aan de eerste competitiewedstrijd. In het eigen Abe Lenstra Stadion speelde de ploeg van Van Wonderen namelijk met 0-0 gelijk tegen Sparta Rotterdam.

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je hebt altijd een kans anders kan je beter niet komen opdagen. Als je tegen Real Madrid speelt heb je ook een kans al is die wel 99.9999% klein.

Moederkoek
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

99,99999% klinkt anders best groot

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen