Schreuder over Tadic en Brobbey: "Misschien verklap ik te veel"

12 augustus 2022, 22:07

Brian Brobbey lijkt zich op te mogen maken voor een basisplaats tegen FC Groningen. De aanvaller begon tegen Fortuna Sittard op de bank, maar pas na zijn komst begon het te draaien bij Ajax. In dat duel was hij uiteindelijk goed voor een goal en een assist.

"Misschien verklap ik nu te veel, maar hij moet nu wel langer dan 45 minuten gaan spelen. Hij is ook een echte spits. Die heb je soms nodig tegen defensieve ploegen", zei Schreuder op de persconferentie, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Ik zal vaak goede spelers en grote namen teleur moeten stellen. De concurrentie voorin en op het middenveld is toegenomen. Maar die keuzes horen bij mijn werk. Het is ook een enorme luxe."

Lees ook: Telegraaf: Ajax-speler Tadic raakte lichtgewond bij overval

Dusan Tadic

In het eerste duel van de competitie koos de trainer van Dusan Tadic in de punt van de aanval. Deze week kwam het nieuws naar buiten dat hij gewond zou zijn geraakt bij een overval. Volgens de oefenmeester gaat het goed met de aanvaller. "Het is al een tijdje geleden", vertelt hij aan Voetbal International. "Natuurlijk is het verschrikkelijk als het gebeurt, maar het gaat eigenlijk heel goed", aldus de hoofdtrainer, die na het incident twijfelde of hij de routinier moest opstellen.

Volgens Schreuder hebben de prestaties van Tadic er niet onder geleden. "Nee, ik heb niets aan hem gemerkt. Ik heb hem gelijk gebeld de ochtend erna. Ik ken Dusan al heel lang, hij is een ongelooflijke winnaar en een vechter. Hij zei: 'Maak je geen zorgen, ik kan spelen'."

Lees ook: Schreuder moet puzzelen: "Tadic in de spits vind ik bittere armoede"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Brobbey is de enige echte spits, Tadic is het beste op links. Bergwijn op echts en Berghuis op10

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen