Chelsea krijgt transfertip over De Jong: "Ik zou hem niet halen"

12 augustus 2022, 22:02

Frenkie de Jong blijft de gemoederen bezighouden. De middenvelder wil het liefst bij FC Barcelona blijven, maar dan moet hij akkoord gaan met een salarisverlaging. Chelsea zou hopen op zijn komst, maar volgens William Gallas is hij niet de speler die de Londenaren nodig hebben.

"De Jong is een geweldige speler. Hij is nog jong, maar hij heeft veel ervaring in de manier waarop hij speelt. Ik denk echter niet dat Chelsea voor iemand met dat profiel moet kiezen", vertelt de voormalig voetballer in gesprek met El Mundo Deportivo. Gallas speelde zelf vijf jaar op Stamford Brigde. In die periode werd hij twee keer landskampioen en wist hij de FA Cup en de Community Shield te winnen. Daarnaast speelde hij nog voor Arsenal en Tottenham Hotspur.

Thomas Tuchel kan bij Chelsea onder anderen een beroep doen op Jorginho, Mateo Kovacic, Mason Mount, Kai Havertz en Hakim Ziyech. "Ze hebben al spelers zoals hij. Ze zouden in plaats daarvan voor iemand als Casemiro of Rodri moeten gaan. Dat zijn sterke jongens die hun verdedigers beschermen. Daarom zou ik De Jong niet halen, omdat ze al vergelijkbare spelers hebben."

Slepende transfersoap

Frenkie kwam in de zomer van 2019 naar Barcelona, maar wist daar nooit helemaal onomstreden te worden. De middenvelder mocht zelden op zijn eigen positie spelen door de aanwezigheid van Sergio Busquets, waardoor hij niet in zijn kracht kwam. De club wil meewerken aan een transfer om ruimte in het salarishuis vrij te maken, maar de middenvelder kan er ook voor kiezen om een deel af te staan. Dan kan hij 'gewoon' in Camp Nou blijven.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BassGroup24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Frenkie mist gewoon de kwaliteit. Dat is de enige reden waardoor hij geen basisplek heeft bij Barcelona en ze van hem af willen.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat is er beter dan?

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

“Thomas Tuchel kan bij Chelsea onder anderen een beroep doen op Jorginho, Mateo Kovacic, Mason Mount, Kai Havertz en Hakim Ziyech. "Ze hebben al spelers zoals hij. Ze zouden in plaats daarvan voor iemand als Casemiro of Rodri moeten gaan. Dat zijn sterke jongens die hun verdedigers beschermen. Daarom zou ik De Jong niet halen, omdat ze al vergelijkbare spelers hebben." Dan weet je echt niets van De Jong.

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe kan je Mason Mount en Havertz met de Jong vergelijken? Totaal andere spelers, wat lult hij nou hahaha

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zelfde voor Ziyech. Voor Jorginho en Kovacic zou je nog wat kunnen zeggen, maar voor het zwaardere werk hebben ze Kanté al. Middenveld met Frenkie en Kanté zou prima kunnen, met daarvoor een Havertz of Mount.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen