Transferweekje: soap bij FC Barcelona, PSV heeft wilde plannen

19 augustus 2022, 15:42

Het seizoen is begonnen, maar er wordt nog altijd volop gehandeld op de transfermarkt. Wat staat ons de komende tijd te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

PSV zet hoog in voor extra aanvaller

De zware blessure van Noni Madueke is een flinke streep door de rekening van Ruud van Nistelrooij. De nieuwe hoofdtrainer van PSV wil daarom dat zijn werkgever de transfermarkt op gaat in de zoektocht naar een extra aanvaller, zo liet hij vrijdagmiddag weten op de persconferentie voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. In Eindhoven moet men nog altijd rekening houden met een vertrek van sterkhouder Cody Gakpo, die volgens transferspeclialist Fabrizio Romano wordt gevolgd door onder meer Manchester United. Volgens het Eindhovens Dagblad en Voetbal International zijn er intern meerdere namen genoemd bij PSV. Het is echter de vraag of Donyell Malen (Borussia Dortmund) en Joshua Zirkzee (Bayern München) haalbaar zijn. Er schijnen nog meer opties te zijn voor de Brabanders, maar die werden vooralsnog niet bij naam genoemd.

'Soap Frenkie' nog lang niet ten einde

Deze zomer staat vooral in het teken van de soap rondom Frenkie de Jong. Het is nog altijd zeer de vraag of de middenvelder het seizoen gaat afmaken in het shirt van FC Barcelona. De Catalanen willen het salaris van De Jong verlagen om ruimte te creëren in het salarishuis. Dat ziet de Oranje-international, die tijdens de coronapandemie al een deel van zijn salaris afstond, als vanzelfsprekend niet zitten. Fabrizio Romano weet dat het zo niet verder kan en volgens Mundo Deportivo wil De Jong zelfs naar de spelersvakbond FIFPro én de AFE, de Spaanse vakbond voor contractspelers, stappen. In de tussentijd blijft de kans op een transfer ook reëel. Manchester United was lange tijd zeer geïnteresseerd, maar inmiddels is het vooral Chelsea dat De Jong dolgraag naar de Premier League wil halen.

Geheimzinnigheid rondom Memphis Depay

Het is ook nog niet duidelijk wat er met Memphis Depay gaat gebeuren. Door de enorme concurrentie in het Camp Nou staat hij op de nominatie om te vertrekken. Fabrizio Romano weet dat de spits van Oranje met Barcelona in gesprek is om zijn contract, dat nog een jaar doorloopt, te ontbinden. Dat zou de zoektocht naar een nieuwe werkgever een stuk gemakkelijker maken. De naam van Memphis ging al rond bij grote Europese clubs, dus over belangstelling hoeft hij momenteel niet te klagen. Er was interesse vanuit Turkije, maar dat lijkt niet de bestemming van Memphis te worden. Ook de stap naar Tottenham Hotspur leek een optie, al bleef dat slechts bij geruchten. Juventus lijkt op zijn beurt wel door te pakken en heeft een tweejarig contract klaar liggen voor de 28-jarige rechtspoot, weet specialist Romano.

Toekomst van Hakim Ziyech blijft ongewis

Hakim Ziyech werd in de zomer van 2020 nog met veel bombarie gepresenteerd als aanwinst van Chelsea. De Londenaren betaalden veertig miljoen euro aan Ajax, maar twee jaar laten ziet de wereld er een stuk anders uit voor de linkspoot. Een vaste basisplaats in onder manager Thomas Tuchel verleden tijd en dus ziet Ziyech een vertrek wel zitten. Zeker omdat Chelsea volgens Sport zaken wil doen met Barcelona en Pierre-Emerick Aubameyang naar Stamford Bridge wil halen. Als mogelijke bestemming voor Ziyech wordt al weken AC Milan genoemd. De grootmacht uit de Serie A maakt echter geen haast en dat zit Chelsea en Ziyech niet lekker. Ziyech ligt nog tot medio 2025 vast in Londen en werd door de de Franse journalist Nabil Djellit ook gelinkt aan Manchester United. Erik ten Hag wil hem graag hebben, maar binnen de club zou verdeeldheid zijn.

Goed nieuws voor Feyenoord en Arne Slot

Het was een uitstekende week voor Feyenoord. De Rotterdammers wonnen met meerdere nieuwelingen met 2-5 bij Vitesse en zijn zeker nog niet klaar op de transfermarkt. Santiago Giménez is speelgerechtigd en kan vanavond tegen sc Heerenveen zijn debuut maken voor zijn nieuwe club. Dat geldt nog niet voor linksback Marcos López, die deze week wel werd gepresenteerd in De Kuip. Dat gaat ook snel gebeuren met aanvaller Igor Paixão, hij komt over van het Braziliaanse Coritiba. Daar gaat het niet bij blijven in Rotterdam. Volgens 1908.nl hoopt Feyenoord nog op de Argentijnse middenvelder Ezequiel Bullaude en de Duitse doelman Timon Wellenreuther. Op het middenveld was er goed nieuws over Fredrik Aursnes, die volgens Arne Slot voorlopig niet naar Benfica vertrekt. De overbodige middenvelders Mark Diemers (FC Emmen) en Jorrit Hendrix (Fortuna Düsseldorf) zijn wel weg.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen