Van Gaal heeft gemengde gevoelens over 'opmerkelijke' WK-actie

Van Gaal heeft gemengde gevoelens over 'opmerkelijke' WK-actie

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

12 augustus 2022 – Louis van Gaal heeft gemengde gevoelens over de verplaatsing van het eerste groepsduel op het wereldkampioenschap. Oranje had in eerste instantie de openingswedstrijd tegen Senegal, maar de FIFA heeft toch besloten dat gastland Qatar het toernooi mag openen.

Oranje speelt daarom op maandag 21 november zijn eerste WK-wedstrijd tegen Senegal om 17.00 uur in plaats van 11.00 uur Nederlandse tijd. In het oorspronkelijke WK-wedstrijdschema stond op dit tijdstip het treffen tussen gastland Qatar en Ecuador gepland, maar dat duel is nu een dag naar voren gehaald. Daardoor begint het toernooi niet op maandag, maar op zondag.

"Het is opmerkelijk dat er zo kort voor het toernooi nog aan het wedstrijdschema gesleuteld wordt", vertelt Louis van Gaal op de website van de voetbalbond. Het zorgt voor gemengde gevoelens. "Voor ons is het gunstig dat het op het nieuwe tijdstip minder warm zal zijn in het stadion omdat de zon dan al onder is. Maar de keerzijde van de medaille – en dat vind ik zwaar wegen - is dat onze groepsgenoten Ecuador en Qatar een dag langer rust hebben in aanloop naar de tweede groepswedstrijd."

De bondscoach denkt dat het voor de voetbalfans in Nederland wel een voordeel is dat het duel verschoven is naar een later tijdstip. "Om vijf uur 's middags kijk je toch even net wat lekkerder naar een voetbalwedstrijd dan op maandagochtend 11.00 uur".

Reacties

gerelateerd