Vertrouwen is groot bij Twente: "Kunnen het iedereen moeilijk maken"

Vertrouwen is groot bij Twente: "Kunnen het iedereen moeilijk maken"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

11 augustus 2022 – FC Twente heeft zich donderdagavond, ondanks een moeizame start, overtuigend geplaatst voor de play-offs van de UEFA Conference League. De Tukkers waren een week na de 1-3 overwinning in Servië opnieuw met ruime cijfers te sterk voor Cukaricki (4-1). FC Twente moet nu nog één ronde overleven om de groepsfase te bereiken. In de play-offs wacht echter een lastige kluif.

De ploeg van Ron Jans neemt het in de finale van de voorrondes immers op tegen Fiorentina. De club uit Florence eindigde in het afgelopen seizoen op de zevende plek in de Serie A, op slechts twee punten van nummer vijf Lazio. Bij FC Twente is het vertrouwen in eigen kunnen echter groot na de ruime overwinning in de derde voorronde. "We creëerden veel kansen en hebben attractief voetbal laten zien. Je merkt dat we op elkaar ingespeeld zijn", klinkt het namens Michel Vlap op de clubsite.

FC Twente bewees in het afgelopen seizoen al een hele vervelende tegenstander te kunnen zijn voor de grote clubs. Zo wisten Ajax, PSV én Feyenoord allemaal niet te winnen in de Grolsch Veste. "Als we strijd leveren, kunnen we het elke ploeg moeilijk maken", aldus Vlap. "Met Fiorentina staat er een loodzware wedstrijd voor de boeg, maar wel een hele mooie. Het leeft in Enschede. Het is genieten dat we zo'n wedstrijd mogen spelen. Ik vind het fantastisch."

Vlap nam zijn ploeg donderdagavond bij de hand. Zo maakte de middenvelder in de eerste helft de belangrijke 2-1. In de tweede helft was er een belangrijke rol weggelegd voor Christos Tzolis. De aanvaller was goed voor twee treffers. Zijn tweede was een beauty. "Als ik in een goede positie sta, probeer ik altijd te schieten. Ik heb er vertrouwen in dat ik scoor", vertelt Tzolis over zijn doelpunt. Hij genoot ondertussen ook van het publiek. "Ze lieten ons beter spelen, hopelijk is dat zondag weer zo." Dan speelt FC Twente de tweede competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard. Een paar dagen later wacht in Florence de eerste ontmoeting met Fiorentina.

Lees ook: FC Twente komt vroege tik te boven en wacht kraker in play-offs

Reacties

gerelateerd