Bizar: slechts zeventien spelers staan ingeschreven bij FC Barcelona

11 augustus 2022, 22:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona is deze week onderwerp van gesprek. En dat is niet zomaar natuurlijk. De nummer twee van het afgelopen seizoen in Spanje haalde de ene na de andere nieuwe speler naar Camp Nou. Het is echter de vraag of de aanwinsten zaterdagavond in actie kunnen komen als Barça de competitie begint. Voor Xavi is het uiteraard te hopen van wel: momenteel staan er slechts zeventien spelers ingeschreven.

Robert Lewandowski, Jules Koundé, Raphinha, Andreas Christensen en Franck Kessié. Het rijtje met aanwinsten van FC Barcelona is indrukwekkend. En dan tekenden Ousmane Dembélé en Sergi Roberto ook nog eens een nieuw contract. Real Madrid kroonde zich in het afgelopen seizoen met bijna speels gemak tot landskampioen, maar lijkt het komende seizoen serieus aan de bak te moeten. Máár, dan moet FC Barcelona wel op tijd zijn nieuwe spelers inschrijven.

En dat is met minder dan twee dagen tot de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen de grote vraag. Door de financial fair-play regels van La Liga moeten de Spaanse clubs flink in de salariskosten snijden. Niet voor niets vraagt de clubleiding van Barça bijna dagelijks aan Frenkie de Jong of hij een deel van zijn loon wil inleveren en staan er meerdere spelers op de nominatie om te vertrekken. Zo hoopt Barça in de laatste weken van de transferperiode nog afscheid te nemen van Samuel Umtiti en Martin Braithwaite, terwijl ook Memphis Depay een transfer lijkt te gaan maken. Middenvelder Nico González staat op het punt om verhuurd te worden aan Valencia.

Lees ook: Blijft hij dan toch? 'Memphis krijgt bijzonder rugnummer bij Barça'

FC Barcelona nam al afscheid van Philippe Coutinho, Francisco Trincão, Riqui Puig, Óscar Mingueza, Neto, Rey Manaj, Moussa Wagué, Dani Alves, Clément Lenglet, Adama Traoré en Luuk de Jong. Dat heeft weliswaar voor een heel klein beetje meer lucht in de salariskosten gezorgd, maar daardoor werkt Xavi mogelijk met een wel hele kleine selectie toe naar het competitietreffen met Rayo Vallecano. Zijn werkgever heeft vooralsnog slechts zeventien spelers ingeschreven voor de competitie. Daarvan wordt er één verhuurd (González) en moeten er twee (Umtiti en Braithwaite) vertrekken.

Deze spelers staan momenteel ingeschreven bij FC Barcelona: Marc-André Ter Stegen, Sergiño Dest, Gerard Piqué, Ronald Araujo, Jordi Alba, Eric Garcia, Samuel Umtiti, Sergio Busquets, Pedri, Miralem Pjanic, Frenkie de Jong, Nico González, Ferran Torres, Ansu Fati, Memphis, Pierre-Emerick Aubameyang en Martin Braithwaite.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

cobra
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mocht de Barca show gaan draaien dan vrees ik nederlagen voor de tegenstanders. Best wel een hoop talent op 1 hoop.

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben benieuwd met welke smerige trucjes ze het op het kaatste moment komen om ze toch in te schrijven.

cobra
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geld genoeg dus ze regelen het wel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen