Antwerp en Van Bommel blijven winnen; volgende kaart voor Janssen

Antwerp en Van Bommel blijven winnen; volgende kaart voor Janssen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

11 augustus 2022 – Nul doelpunten en vier gele kaarten. Dat is de balans voor Vincent Janssen na zeven officiële wedstrijden in het shirt van Antwerp FC. De stroeve start van Janssen deert de Antwerpenaren overigens niet: ook de return tegen het Noorse Lillestrom werd gewonnen (2-0).

Michael Frey was in het afgelopen seizoen de grote uitblinker bij Antwerp FC. De Zwitserse centrumspits was bij vlagen niet te houden en scoorde er flink op los. Antwerp FC wilde desondanks een extra centrumspits aantrekken. De keuze viel op Janssen, die na een avontuur in Mexico zijn rentree maakte in Europa. Een slordige 5,5 miljoen euro telden de Belgen neer voor de komst van de Nederlander. Daarmee werd hij in één klap de duurste aanwinst in de clubhistorie.

Maar de Antwerpenaren hebben vooralsnog niet heel veel plezier kunnen beleven aan de spits. Waarvoor hij is gekomen, doelpunten maken, heeft hij nog niet voor elkaar gekregen. Voor aanvang van het tweede treffen met Lillestrom stond de teller na zes wedstrijden op nul treffers. Daar is deze donderdagavond geen verandering in gekomen. Een nieuwe gele kaart mag hij daarentegen wel bijschrijven. Janssen begon, evenals in de eerste drie competitiewedstrijden, op de bank. Frey kreeg opnieuw de voorkeur in de punt. Maar de Zwitser wist ditmaal het net niet te vinden.

Play-offs
Hoewel Frey en ook invaller Janssen niet tot scoren kwamen, rekende Antwerp FC eenvoudig af met Lillestrom. Aanwinst Anthony Valencia opende na elf minuten de score, waarmee hij de opdracht voor de bezoekers nog een stuk lastiger maakte. De heenwedstrijd in Noorwegen eindigde namelijk in een 1-3 Belgische zege. De play-offs van de UEFA Conference League kwamen geen moment in gevaar voor Van Bommel en co, zeker niet nadat Birger Verstraete er twintig minuten voor tijd 2-0 van maakte.

Daar bleef het uiteindelijk ook bij. Van Bommel zal tevreden zijn, want zijn ploeg is een stap dichter bij de groepsfase van de Conference League. In de play-offs wacht een dubbele ontmoeting met Istanbul BB. 

Reacties

gerelateerd