Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

FC Twente komt vroege tik te boven en wacht kraker in play-offs

FC Twente komt vroege tik te boven en wacht kraker in play-offs

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

11 augustus 2022 – Op een kort schrikmomentje na heeft FC Twente zich comfortabel geplaatst voor de play-offs van de Conference League. Tegenstander FK Cukaricki kwam al na zeven minuten op voorsprong, maar daarna was Twente wakker en stelde het voor rust al orde op zaken. Invaller Christos Tzolis zette vlak voor tijd nog de kers op de taart met twee treffers: 4-1. In de play-offs treft Twente het Italiaanse Fiorentina van Sofyan Amrabat en topspits Luka Jovic.

Door de 1-3 zege in de heenwedstrijd was het aannemelijk dat Twente in de Grolsch Veste het klusje wel zou klaren tegen Cukaricki. Het kon zich al op gaan maken voor een uitduel in Florence en een return in Enschede, zo dachten de supporters. In de volle zon leek het er sterk op dat de spelers er zelf ook zo over dachten. Bijvoorbeeld Joshua Brenet, die na zeven minuten oud-Zwollenaar Luka Adzic uit zijn rug liet lopen en daarmee de 0-1 in leidde. 

Pas daarna drong bij Twente het besef door dat de play-offs van de Conference League nog niet waren bereikt. Eerst moest nog worden afgerekend met de fel gestarte Serviërs. De 0-1 schudde Twente snel van zich af en na een minuut of vijftien nam het team van Ron Jans het initiatief over. Voor rust was de score al omgedraaid. Pröpper tikte binnen bij de tweede paal en Vlap kopte de 2-1 tegen de touwen nadat hij eerst nog een soortgelijke kans had gemist. 

Meerdere supporters zullen na de 2-1 van Vlap en het rustsignaal waarschijnlijk al een reis hebben geboekt naar Italië, want Twente ging de marge van drie goals niet meer weggeven. In de tweede helft moest keeper Lars Unnerstal echter nog wel twee keer aan de bak, maar met puike reddingen hield hij Twente op voorsprong. De Serviërs kregen daardoor geen hoop meer op een stunt en legden zich neer bij de uitschakeling. Twente deed daar vlak voor tijd nog een duit bij in het zakje: invaller Tzolis scoorde de 3-1 en maakte er in blessuretijd met een schitterende pegel nog 4-1 van. Richting de groepsfase van de Conference League is Fiorentina nu de laatste horde voor Twente.

Opstelling en beoordelingen FC Twente (*):

Lars Unnerstall 7, Joshua Brenet 5, Mees Hilgers 5.5, Robin Pröpper 6, Gijs Smal 7 (82. Anass Eddine -), Ramiz Zerrouki 5.5 (85. Sem Steijn -), Michel Vlap 7.5, Michal Sadílek 7 (72. Mathias Kjølø -), Daan Rots 7 (85. Vaclav Cerny -), Ricky van Wolfswinkel 6.5, Virgil Misidjan 5 (72. Christos Tzolis -).

Man of the match: Michel Vlap

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd