'Barça-aanwinsten blijven kalm ondanks opmerkelijke clausule'

13 augustus 2022, 22:33

Afgelopen zondag vingen de fans van FC Barcelona een eerste glimp op van de zomeraanwinsten. Robert Lewandowski en Raphinha maakten meteen veel indruk. Het is echter de vraag of zij wel in actie kunnen komen als Barça zaterdagavond tegen Rayo Vallecano aan de competitie begint. Ook achter Andreas Christensen en Franck Kessié staat een vraagteken.

FC Barcelona opent het nieuwe seizoen in Spanje over twee dagen met een thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano. De achterban hoopt de zomeraanwinsten voor het eerst in officieel verband in actie te kunnen zien, maar dat zou nog eens vies kunnen tegenvallen. FC Barcelona is er immers nog niet in geslaagd om Jules Koundé, Lewandowski, Raphinha, Christensen en Kessié in te schijven. Ook Sergi Roberto en Ousmane Dembélé, die beiden een nieuw contract tekenden, zijn nog niet geregistreerd door La Liga.

Woensdagavond pakte ESPN uit met het opvallende nieuws dat Christensen en Kessié een clausule in hun contract hebben staan waarmee zij transfervrij kunnen vertrekken als zij niet kunnen worden ingeschreven door FC Barcelona. Opvallend natuurlijk, omdat zij nog niet zo lang geleden hun krabbel zetten onder een meerjarig contract bij Barça. Fabrizio Romano bevestigde donderdag dat bij beide spelers inderdaad zo'n clausule is opgenomen. Zowel Christensen als Kessié maakt zich echter geen zorgen. Beide spelers hebben positieve berichten ontvangen vanuit de clubleiding en hopen de komende jaren het blauw-rode shirt te dragen.

FC Barcelona nam Christensen deze zomer transfervrij over van Chelsea. De Deense verdediger ontbrak echter tijdens de strijd om de Trofeu Gamper van afgelopen zondag. Kessié kwam daarentegen wel voor het eerst in actie in het Spotify Camp Nou, zoals het stadion van Barcelona tegenwoordig door het leven gaat. Ook de Ivoriaanse middenvelder tekende transfervrij een contract in Catalonië. Hij droeg de voorbije seizoenen het shirt van AC Milan. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen