Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Stoppen schiet nog niet door het hoofd bij Stekelenburg

Stoppen schiet nog niet door het hoofd bij Stekelenburg

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

11 augustus 2022 – Het is op de kop af twintig jaar geleden dat Maarten Stekelenburg debuteerde voor Ajax. De inmiddels 39-jarige doelman stond daarna in nog eens 310 wedstrijden onder de lat bij de Amsterdamse club. Hoewel Stekelenburg in de nadagen van zijn profcarrière zit, denkt hij nog niet aan stoppen.

"Ik voel me goed, wordt volgende maand veertig en zolang de club tevreden is en ik plezier heb, ga ik lekker door. Zolang ik fit blijf, denk ik op dit moment nog niet aan stoppen", zo laat Stekelenburg weten in een interview op de website van Ajax. "Ook wat ik daarna wil doen vind ik lastig om te zeggen. Op het moment dat ik besluit om te stoppen, weet ik wel dat ik even afstand neem. Dan kan ik ondervinden hoe dat is. Vervolgens laat ik het verder op me afkomen. Zolang ik nog voetbal denk ik daar nog niet over na."

Stekelenburg vertrok in 2011 bij Ajax om er negen jaar later weer terug te keren. "Nadat Andre Onana wegviel mocht ik weer spelen en pakten we de dubbel. Daar ben ik echt trots op. Ik ben negen jaar in het buitenland geweest en als je dan besluit om terug te keren naar Nederland hoopte ik maar op één club. Gelukkig meldde Ajax zich. Toen mijn zaakwaarnemer belde hoefde ik daar geen minuut over na te denken. Dat het dan zo uitpakt de laatste jaren met zoveel minuten en prijzen, dan is dat fantastisch", aldus de keeper.

In het buitenland speelde Stekelenburg voor AS Roma, Fulham, AS Monaco, Southampton en Everton. Door de jaren heen is de keeper weerbaarder en rustiger geworden. "Ik heb het allemaal al meegemaakt. Ik raak niet meer zo snel in paniek. Als ik vroeger slecht speelde kon dat nog wel eens lang in mijn hoofd zitten. Dat heb ik niet meer. Niemand wil slecht spelen, maar iedereen heeft wel eens een mindere dag. Ik blijf er nu niet meer in hangen. Als ik een fout maak in minuut tien, dan duurt die wedstrijd nog altijd tachtig minuten. Ik kan dat nu makkelijk van me afzetten, maar dat gaat pas als je alles een keer hebt ondergaan." Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd