'De Jong recta final': nieuwe optie dient zich aan voor Frenkie

'De Jong recta final': nieuwe optie dient zich aan voor Frenkie

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

11 augustus 2022 – Frenkie de Jong lijkt er een optie bij te hebben. Sport heeft donderdag een plek op de voorpagina ingeruimd voor de 25-jarige middenvelder. FC Barcelona en Chelsea hebben volgens de Spaanse sportkrant bijna een akkoord bereikt over een transfer van De Jong.

De soap rond De Jong blijft maar dooretteren. Barcelona heeft de middenvelder twee opties gegeven: akkoord gaan met een enorme salarisverlaging of meewerken aan een vertrek. Zaakwaarnemer Ali Dursun was woensdagavond in Camp Nou om met de clubleiding van Barça in gesprek te gaan over de situatie van De Jong. Wat dat gesprek heeft opgeleverd, is niet bekend.

De kans lijkt klein dat het kamp-De Jong en Barcelona elkaar echt zijn genaderd. De Jong zou niet van plan zijn een salarisverlaging te accepteren en wil bovendien niet vertrekken. Dat de Oranje-international ondanks de 'chantage' voet bij stuk houdt, zorgt voor hoofdbrekens bij Barcelona. De club moet immers ruimte creëren in het salarishuis om de zomeraanwinsten in te schrijven voor de Spaanse competitie.

Dat is vooralsnog niet gelukt. Barça opent zaterdagavond het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano, maar zoals het nu staat mogen Franck Kessié, Andreas Christensen, Raphinha, Robert Lewandowski en Jules Koundé dan niet meedoen. Dat geldt ook voor Sergi Roberto en Ousmane Dembélé, die deze zomer hun contract verlengden. Kessié en Christensen zouden Barcelona zelfs transfervrij kunnen verlaten als er niet spoedig een oplossing voor de situatie wordt gevonden.

Chelsea
De tijd begint te dringen voor Barcelona. De club hoopt nog altijd dat De Jong verkocht kan worden. Barça bereikte deze zomer een akkoord met Manchester United, maar de middenvelder ziet een stap naar de club van trainer Erik ten Hag niet zitten. Mogelijk staat De Jong meer open voor een transfer naar Chelsea, dat in tegenstelling tot United wel in de Champions League speelt. Chelsea en Barça zouden inmiddels zo goed als akkoord zijn over een transfersom van 80 miljoen euro.

Lees ook'Woedende Frenkie de Jong is er klaar mee en stapt naar vakbond'

Reacties

gerelateerd