'Woedende Frenkie de Jong is er klaar mee en stapt naar vakbond'

'Woedende Frenkie de Jong is er klaar mee en stapt naar vakbond'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

10 augustus 2022 – Frenkie de Jong is klaar met de handelswijze van FC Barcelona. De Spaanse topclub probeert de middenvelder gestaag richting de uitgang te duwen. De Jong moet miljoenen aan salaris inleveren om een langer verblijf te realiseren. De middenvelder heeft daarom besloten spelersvakbond FIFPro in te schakelen.

De Jong ging tijdens de coronapandemie akkoord met forse salarisverlaging bij FC Barcelona. Dat zou richting het einde van zijn contract worden gecompenseerd. Barça wil die afspraak echter nietig verklaren en De Jong structureel salaris in laten leveren. Alleen op die manier kan de club de nieuwe aanwinsten inschrijven in de Spaanse La Liga.

Volgens het Spaanse Mundo Deportivo is De Jong 'woedend'. De advocaten van de Oranje-internationals zouden zich inmiddels hebben gemeld bij de internationale spelersvakbond FIFPro én de AFE, de Spaanse vakbond voor contractspelers. Zij moeten De Jong gaan ondersteunen in de strijd met zijn huidige werkgever. De Jong lijkt niet van plan de eisen van de topclub te accepteren.

Volgens de krant is de Nederlander van mening dat er een lastercampagne is opgezet tegen hem. De Jong is niet van plan om over zich heen te laten lopen.

Lees ook: Agent De Jong arriveert bij Barça; gesprek gepland met Memphis

Reacties

gerelateerd