AD meldt details Parsons-ontslag en noemt mogelijke opvolger

AD meldt details Parsons-ontslag en noemt mogelijke opvolger

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

10 augustus 2022 – De KNVB heeft na een teleurstellend Europees kampioenschap afscheid genomen van Mark Parsons, bondscoach van de Oranje Leeuwinnen. De Engelsman slaagde er niet in de Europese titel met het Nederlands elftal te prolongeren. Volgens het Algemeen Dagblad werden speelsters woensdagochtend via WhatsApp ingelicht.

Volgens de krant was er sprake van 'interne onvrede' over de koers die de ploeg moest varen. Zo gaf Daniëlle van de Donk na de uitschakeling in de kwartfinale tegen Frankrijk aan dat ze vond dat Oranje niet het voetbal had gespeeld waar de ploeg juist zo trots op was. Juist in de jaren daarvoor ontpopten de Leeuwinnen zich tot aantrekkelijk spelend team.

Lees ook: KNVB neemt na teleurstellend EK afscheid van Parsons

Het Nederlands elftal vermaakte het publiek en groeide uit tot nationale knuffelbeer, mede dankzij de sterke prestaties en het enthousiasme binnen de ploeg. Daar was tijdens het afgelopen Europees kampioenschap weinig sprake van. 

Het AD denkt dat Arjan Veurink een logische opvolger is van Parsons. De 35-jarige trainer was in het tijdperk van Sarina Wiegman assistent-bondscoach, een functie die hij deze zomer ook vervulde bij Europees kampioen Engeland. Veurink gidste de vrouwen van FC Twente naar liefst vier landstitels en is geliefd onder de speelsters van het Nederlands elftal.

Reacties

gerelateerd