ESPN nomineert vier spelers voor Eredivisie Speler van het Jaar

10 augustus 2022, 14:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Noussair Mazraoui, Jurriën Timber, Cody Gakpo en Luis Sinisterra komen in aanmerking voor de Eredivisie Speler van het Jaar Award van ESPN. Dat heeft de groep van televisiezenders zojuist bekendgemaakt. 

Vorig jaar ging de award naar Dusan Tadic. De aanvoerder van Ajax speelde in het seizoen 2020/2021 een cruciale rol in het binnenhalen van de 35e landstitel in de clubhistorie. Drie maanden geleden legden de Amsterdammers beslag op hun 36e landskampioenschap. Hoewel Tadic opnieuw van grote waarde was voor de ploeg van toenamlig trainer Erik ten Hag, is hij ditmaal niet genomineerd door ESPN. Dat geldt wel voor zijn teamgenoot Timber en voormalig ploeggenoot Mazraoui. Timber beleefde zijn doorbraak in Amsterdam, terwijl Mazraoui een transfer naar Bayern München verdiende. 

Naast de Ajacieden zijn ook Gakpo en Sinisterra genomineerd voor de award voor de beste speler in het voorbije Eredivisie-seizoen. Gakpo was de grote uitblinker bij PSV. Hij scoorde twaalf keer in 27 competitiewedstrijden en verzorgde ook nog eens dertien assists. Gakpo wordt al tijden in verband gebracht met een transfer naar de Premier League, maar vooralsnog is hij 'gewoon' speler van PSV. Sinisterra had zijn toptransfer daarentegen al vroeg deze zomer te pakken. De Colombiaan was namens Feyenoord in dertig wedstrijden goed voor twaalf doelpunten en zeven assists en tekende onlangs bij Leeds United. De Engelsen telden een slordige 25 miljoen euro neer voor zijn komst. 

ESPN maakt op 30 augustus tijdens een live-uitzending bekend wie van de vier er met de award vandoor gaat. De Eredivisie Awards zijn live te zien op ESPN. Dan wordt ook het Talent van het jaar uitgereikt. Welke spelers daarvoor in aanmerking komen, is nog niet bekend. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sinistera, gakpo of haller in die volgorde.

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Best knap als Haller het wordt zonder nominatie.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is ook mijn mening, als je zoveel scoort in de cl , denk ik dat je dat wel verdiend ja.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor mij gaat het tussen Sinisterra en Timber. Wat mij betreft de twee spelers die het meest constant waren en de meest opvallende groei doormaakten.

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeker ook kijkend naar de behaalde resultaten (ook Europees) moet het eigenlijk wel Sinisterra of Timber worden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen