Opvallende move: Vilhena gaat Espanyol nu alweer verlaten

10 augustus 2022, 14:02

Cyriel Dessers is mogelijk niet de enige oud-speler van Feyenoord die deze woensdag een transfer naar de Serie A gaat afronden. Ook Tonny Vilhena zal zijn wedstrijden gaan spelen op het hoogste niveau van Italië. De middenvelder staat op het punt een contract te tekenen bij Salernitana. 

Volgens verschillende Italiaanse media en Voetbal International wordt Vilhena momenteel medisch gekeurd door de nummer zeventien van het afgelopen seizoen in de Serie A. Salernitana gaat de oud-speler van onder meer Feyenoord op huurbasis overnemen van Espanyol. Vilhena kwam in de tweede helft van het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Espanyol, alvorens definitief de overstap te maken naar Spanje. Dat maakt zijn transfer naar Italië natuurlijk opvallend. 

Gedurende de voorbereiding werd echter al duidelijk dat Vilhena zijn toekomst niet bij Espanyol lag. Hij kwam geen minuut in actie en moest zelfs apart van de groep trainen. Dat terwijl de Spanjaarden deze zomer nog een slordige 2,5 miljoen euro betaalden om hem definitief over te nemen van het Russische Krasnodar. Vilhena verruilde Feyenoord in de zomer van 2019 voor een avontuur in Rusland. Bij Salernitana begint hij dus aan zijn derde buitenlandse avontuur. 

Mocht Vilhena een goede indruk maken bij Salernitana, hebben de Italianen na dit seizoen naar verluidt de optie om hem definitief over te nemen van Espanyol. Er wordt gesproken over een koopoptie van 3,5 miljoen euro. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen