Janssen op de bank bij Antwerp FC: "Ze houden elkaar scherp''

Janssen op de bank bij Antwerp FC: "Ze houden elkaar scherp''

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

10 augustus 2022 – Vincent Janssen maakte deze zomer de overstap naar Antwerp FC. De Belgen telden een slordige 5,5 miljoen euro voor hem neer, waarmee de Nederlandse spits in één klap de duurste aanwinst werd in de clubhistorie. Hij wacht echter nog op zijn eerste doelpunt, terwijl zijn concurrent het net juist heel makkelijk weet te vinden. 

Michael Frey was in het afgelopen seizoen de grote uitblinker bij Antwerp FC. De centrumspits was in 46 wedstrijden in alle competities goed voor 24 doelpunten. Het was dus wel verrassend dat Antwerp FC onlangs een recordbedrag neertelde voor de komst van Janssen. De Nederlander, die in juni zijn rentree maakte in Oranje, heeft echter nog niet aan de hoge verwachtingen kunnen voldoen. Hij kwam vooralsnog zes keer in actie voor zijn nieuwe werkgever, maar wist het doel nog niet te vinden. 

Frey was daarentegen al drie keer trefzeker. De Zwitser krijgt in de competitie de voorkeur boven Janssen, die ook nog wacht op zijn eerste basisplaats in de Jupiler Pro League. Dat de recordaankoop van Mark van Bommel, die sinds deze zomer voor de groep staat in Antwerpen, op de bank zit, vindt de hoofdtrainer 'helemaal niet erg'. "Ze houden elkaar scherp'', zei Van Bommel tijdens zijn persconferentie in de aanloop naar de tweede ontmoeting met het Noorse Lillestrøm in de voorronde van de UEFA Conference League. "Wie ik ook zet, het niveau van het elftal blijft hetzelfde, dat is mooi.''

Teamspelers
Van Bommel zag vooralsnog geen frustraties bij Janssen, die in gesprek met Voetbal International nog vertelde dat hij graag naar het WK in Qatar wil. "Michael en Vincent zijn ook echte teamplayers, die blij zijn als we winnen zelfs wanneer ze zelf niet scoorden. Zulke aanvallers lopen niet dik bezaaid. Ik ken ook spitsen die blij waren met hun vier goals wanneer we met 6-4 hadden verloren'', besloot van Bommel. Antwerp FC, dat ook Toby Alderweireld en Jurgen Ekkelenkamp naar België haalde, verdedigt een 3-1 voorsprong tegen Lillestrøm. 

Reacties

gerelateerd