'Ten Hag ziet De Jong mogelijk naar concurrent verkassen'

'Ten Hag ziet De Jong mogelijk naar concurrent verkassen'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

10 augustus 2022 – Frenkie de Jong wordt al sinds de entree van Erik ten Hag bij Manchester United in verband gebracht met een transfer naar Old Trafford. Maar de middenvelder lijkt, mocht hij besluiten om FC Barcelona te verlaten, eerder voor een andere Engelse grootmacht te gaan kiezen. 

Er staat nog altijd een groot vraagteken achter de toekomst van De Jong. De middenvelder heeft nog een meerjarig contract bij FC Barcelona, maar de geruchten over een vertrek uit Catalonië namen de afgelopen dagen weer toe. Wil De Jong ook dit seizoen het shirt van zijn 'droomclub' dragen, zal hij een groot deel van zijn salaris moeten inleveren. De oud-speler van Ajax drukt met zijn loon flink op de begroting van de Catalaanse grootmacht. Het heeft er vooralsnog echter weinig van weg dat De Jong instemt met een salarisverlaging. Niet in de laatste plaats omdat FC Barcelona hem nog flink wat miljoenen moet betalen. 

Zolang De Jong er niet mee instemt om nóg meer van zijn loon in te leveren, kijkt FC Barcelona naar andere oplossingen, waaronder een vertrek uit Spanje. Manchester United zou een tijdje terug al een akkoord hebben bereikt met Barça over de transfersom, maar De Jong ziet een hereniging met Ten Hag vooralsnog niet zitten. Manchester United speelt immers geen Champions League. Dat geldt wel voor Chelsea. De Londenaren zien de komst van De Jong zitten en schijnen een akkoord te naderen met FC Barcelona over het transferbedrag. Dat meldt Tom Roddy van The Times althans. 

Maar dat betekent nog niet dat een transfer naar de Premier League aanstaande is. Integendeel zelfs. Chelsea zal De Jong nog moeten overtuigen, wat Manchester United dus niet is gelukt. De nummer drie van het voorbije seizoen in Engeland lijkt echter twee voordelen te hebben ten opzichte van de concurrent uit Manchester: Champions League-voetbal en het leven in Londen. Of die twee dingen genoeg zijn om De Jong weg te plukken uit Barcelona, zal de komende tijd moeten blijken. Duidelijk is dat de Engelse en Spaanse media de resterende weken van deze transferperiode vol zullen staan met berichten over de Oranje-international. 

Lees ook: Afwegingen Frenkie: wordt het Barça, Chelsea of toch United?

Reacties

gerelateerd