KNVB neemt na teleurstellend EK afscheid van Parsons

KNVB neemt na teleurstellend EK afscheid van Parsons

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

10 augustus 2022 – Mark Parsons is niet langer de bondscoach van de Oranje Leeuwinnen. De KNVB en de Engelsman hebben gezamenlijk besloten om uit elkaar te gaan. 

Parsons werd vorig jaar aangesteld als opvolger van Sarina Wiegmans, die aan de slag ging als bondscoach van de nationale vrouwenploeg van Engeland. Met Wiegmans aan het roer beleefden de Oranje Leeuwinnen een indrukwekkende opmars. In 2017 kroonden ze zich in eigen land tot Europees Kampioen en twee jaar later reikten ze tot de finale van het WK in Frankrijk. Daarin bleken de Verenigde Staten een paar maatjes te groot. Parsons wachtte een loodzware klus om Wiegmans op te volgen. En die bleek uiteindelijk té zwaar. 

Onder leiding van Parsons beleefde Oranje een teleurstellend EK in Engeland. De dames werden al in de kwartfinale uitgeschakeld door Frankrijk, nadat ze in de groepsfase al geen al te beste indruk hadden gemaakt. 'Hierna heeft met diverse partijen een evaluatie over de afgelopen periode plaatsgevonden. Hieruit bleek dat er te weinig vertrouwen bestaat dat onder de huidige leiding de ambities worden waargemaakt', klinkt het op de site van de KNVB. "Met het oog op de huidige WK-kwalificatiereeks is besloten dat op zeer korte termijn iemand anders aan het roer komt te staan. Dat is geen leuke beslissing maar ook dat hoort bij topvoetbal", aldus Jan Dirk van der Zee, binnen de directie van de voetbalbond eindverantwoordelijke voor het vrouwenvoetbal. 

Hoewel het huwelijk tussen de KNVB en Parsons dus is uitgelopen op een teleurstelling, is Van der Zee de Engelsman dankbaar voor zijn bewezen diensten. "De groep kwam uit een waanzinnig sterke periode en aangevuld met jonge speelsters moest het team de basis leggen voor nieuwe successen. Mark is in deze tussenfase erin geslaagd om nieuwe talenten te scouten en een kans te geven en daar zijn we hem dankbaar voor. We wensen hem veel succes in zijn verdere carrière.'' De KNVB gaat nu op zoek naar een opvolger die de Oranje Leeuwinnen naar het WK in Australië en Nieuw-Zeeland van volgend jaar moet loodsen. Als Oranje in september wint van IJsland, is het startbewijs binnen. 

Reacties

gerelateerd