Van Bronckhorst kijkt uit naar clash met PSV: "Wordt geweldig''

Van Bronckhorst kijkt uit naar clash met PSV: "Wordt geweldig''

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

10 augustus 2022 – Nog twee wedstrijden moet PSV zien te overleven om voor het eerst sinds het seizoen 2018/2019 weer deel te nemen aan het hoofdtoernooi van de Champions League. In de finale van de voorronde wacht een tweeluik met het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst. De Nederlander kijkt uit naar de ontmoeting met collega en oud-ploeggenoot Ruud van Nistelrooij. 

Rangers FC moest evenals PSV flink aan de bak in de return in de derde voorronde van de Champions League. De Schotten gingen in de eerste wedstrijd tegen Union Sint-Gillis met 2-0 onderuit en moesten dus een comeback zien te bewerkstelligen. En dat lukte. Van Bronckhorst en zijn manschappen bliezen Union Sint-Gilles omver en zegevierden met 3-0. Daardoor plaatsten niet de Belgen, maar de Schotten zich voor de finale. Daarin wacht dus een dubbele ontmoeting met PSV. 

"Nu tref ik een bekend team'', zei Van Bronckhorst na afloop tijdens de persconferentie. "Het zal geweldig voor me zijn om Van Nistelrooij weer te zien.'' Van Bronchorst en Van Nistelrooij waren jarenlang ploeggenoten bij het Nederlands elftal. "En op de bank zitten zoveel bekende gezichten. Zijn assistent Fred Rutten bijvoorbeeld. Bij hem was ik assistent bij Feyenoord. Met André Ooijer speelde ik bij Oranje'', aldus de oefenmeester van Rangers FC. Hij kijkt uit naar zijn rentree in Nederland. "Het is een vertrouwde plek voor mij. En na een paar maanden Glasgow is het fijn om weer even naar Nederland te kunnen gaan.''

Maar Van Bronckhorst komt natuurlijk naar Eindhoven met de bedoeling om zich te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League. Rangers FC reikte vorig seizoen tot de finale van de Europa League en wil zich nu dolgraag bewijzen op het hoogste niveau. "Het is een grote kans om de laatste horde te nemen en een team te worden dat dit seizoen Champions League kan spelen.''

Lees ook: Van Nistelrooij wacht een bijzonder tweeluik in laatste play-off

Reacties

gerelateerd