Transfer aanstaande: 'Juve wil haast maken met Memphis'

10 augustus 2022, 11:30

Als het aan Juventus ligt, mag Memphis Depay zich snel speler noemen van de Oude Dame. De Italianen hopen de komst van de Oranje-international spoedig af te ronden. 

Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde Fabrizio Romano althans. Volgens de transferspecialist heeft Juventus een contract van twee seizoenen klaarliggen voor Memphis, die mag vertrekken bij FC Barcelona. De sterkhouder van het Nederlands elftal werd begin deze week ook in verband gebracht met een overstap naar de Turkse competitie, maar volgens Romano maken clubs uit Turkije 'geen kans'. Ook een vertrek naar Tottenham Hotspur is uitgesloten. De Engelse topclub toont geen belangstelling in de oud-speler van PSV. 

Memphis maakte vorig jaar transfervrij de overstap van Olympique Lyonnais naar FC Barcelona. Toenmalig trainer Ronald Koeman wilde zijn landgenoot eigenlijk een jaar eerder al naar Camp Nou halen, maar toen kon FC Barcelona niet aan de vraagprijs van Lyon voldoen. Memphis beleefde een turbulent eerste seizoen in Catalonië. Hij kroonde zich met twaalf doelpunten weliswaar tot clubtopscorer in de competitie, maar zat ook geregeld op de bank. Zijn perspectief is er deze zomer niet beter op geworden. Barça versterkte zich immers met aanvallers Robert Lewandowksi en Raphinha, terwijl Ousmane Dembélé een nieuw contract tekende. 

Transfervrij? 

De Nederlander heeft in Barcelona nog een contract tot de zomer van 2023. Het is niet uitgesloten dat de Catalaanse grootmacht de overeenkomst met Memphis gaat beëindigen, waardoor de aanvaller transfervrij de overstap kan maken naar Juventus. Als we Romano moeten geloven gaat Memphis daar echter alleen mee akkoord als hij tevreden is met het Italiaanse voorstel. 

Lees ook: 'Memphis en Aubameyang bepalen elkaars toekomst bij Barcelona'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen