Gio flikt het: Rangers na geweldige comeback tegenover PSV

9 augustus 2022, 22:52   Bijgewerkt: 9 augustus 2022, 23:40

Giovanni van Bronckhorst heeft dinsdagavond het vrijwel onmogelijke gepresteerd met Rangers FC. In de derde voorronde van de Champions League maakte zijn ploeg een 2-0 achterstand uit de heenwedstrijd tegen Union Sint-Gillis goed. Met een 3-0 overwinning in eigen huis verzekerde het zich van een plek in de play-offs. Daarin wacht PSV, dat later op de avond met 3-2 won van AS Monaco. 

Het leek er na vorige week niet meer op dat Rangers het nog zover zou schoppen. Union Sint-Gillis, de ploeg die vorig seizoen stuntte in België door als nummer twee eindigen, was in eigen huis met 2-0 te sterk. Het vertrouwen daalde verder toen de mogelijkheden in de eerste helft niet de benodigde eerste treffer opleverden. Pas toen Rangers in minuut 45 een strafschop toegekend werd, mocht het echt weer hopen. 

Het was voormalig FC Eindhoven-verdediger Siebe Van der Heijden die de penalty weggaf, waaruit aanvoerder James Tavernier de Schotse hoop weer terugbracht. Na rust maakte de ploeg van Van Bronckhorst de comeback verder compleet. In de 58e minuut tekende de aanvaller Antonio Colak voor de 2-0, die Rangers in ieder geval al een verlenging zou opleveren. Zelfs deze bleek niet nodig om de voorronde toch te overleven: in minuut 79 profiteerde Malik Tillman van een flinke ketser van Anthony Moris. Laatstgenoemde zal daar nog wel even van wakker liggen, want het betekende de uitschakeling voor zijn ploeg.

PSV

Op het moment dat het laatste fluitsignaal in Glasgow klonk, was nog niet duidelijk wie de tegenstander van Rangers FC zou gaan worden. PSV sleepte tegen AS Monaco een verlenging uit het vuur, en zou daarin pas later dankzij een kopgoal van Luuk de Jong de overwinning opeisen. Daarmee staan Van Bronckhorst en Ruud van Nistelrooij in de laatste ronde dus tegenover elkaar in de strijd om een Champions League-ticket.

Lees ook: De Jong kopt veerkrachtig PSV ver in verlenging langs AS Monaco

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Prachtige affiche!.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen