Van Nistelrooij verwacht meer van Til: "Dat gaat vandaag beter zijn"

Van Nistelrooij verwacht meer van Til: "Dat gaat vandaag beter zijn"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

9 augustus 2022 – Voor Ruud van Nistelrooij ging zijn nieuwe avontuur als hoofdtrainer van PSV direct intensief van start. Toch speelt hij pas vanavond tegen AS Monaco zijn allerbelangrijkste wedstrijd tot dusver, waarin hij de ploeg met een overwinning in de race moet houden voor Champions League-voetbal. Ondanks die belangen, verscheen hij opnieuw uiterst kalm voor de camera van ESPN. "Als dat een compliment is, dankjewel."

"Het is duidelijk hoe het de vorige week gelopen is", blikte hij om te beginnen nog één keer terug op de heenwedstrijd. "We hebben een goede pot gespeeld, maar nu gaat het om deze ene wedstrijd. We spelen thuis en kennen de tegenstander wat beter. Toen hadden we aan de bal een aantal momenten waar we beter door moesten voetballen naar de eindfase. Als dat vandaag beter gaat en we de spelhervattingen goed verdedigen, dan zal het nog steeds close worden, maar dan kan het gebeuren."

Dat de aanvallen van PSV te vroeg stokten, werd toen vooral Guus Til verweten. Ook Van Nistelrooij zag hoe de ruimte vaak bij hem kwam te liggen, maar hij vervolgens veel balverlies leed. "Dat hebben we met het hele team besproken. Het vertrouwen dat hij daarin een rol kan spelen is aanwezig. Dat gaat vandaag ook beter zijn. Zijn waarde zit 'm niet alleen in het goals maken. Hij kan ook in het positiespel een veel hoger niveau halen dan in Monaco."

Cody Gakpo
In aanloop naar de return tegen AS Monaco leek de onrust die alle transferperikelen met zich meebrengen even verdwenen. Ibrahim Sangaré zette zondag zijn handtekening onder een nieuw contract. Op de dag van de wedstrijd zelf kwam echter het nieuws naar buiten dat Cody Gakpo in de nadrukkelijke belangstelling staat van Manchester United. Wat dat met Van Nistelrooij doet? "Het leidt mij niet af, helemaal niet. Ik lees dat niet, ik hoor het niet. Zonder tegenbericht is hij PSV'er", was hij duidelijk.

Lees ook: 'Ten Hag denkt weer aan Eredivisiespeler: PSV moet opletten'

Reacties

gerelateerd