'Willem II dankt FC Groningen: De Leeuw na afwijzing tóch naar Tilburg'

'Willem II dankt FC Groningen: De Leeuw na afwijzing tóch naar Tilburg'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

9 augustus 2022 – Michael de Leeuw zal zijn loopbaan tóch voortzetten bij Willem II. De club sprak al langer met de aanvaller over een overstap, maar kreeg toen juist te horen dat er toch een streep kon door de transfer. Het nieuws dat de aanvaller van FC Groningen nu toch in Tilburg zal tekenen, is een grote verrassing. 

Toch is De Leeuw nu echt op weg naar Willem II, weet het Brabants Dagblad. De club was eerder al akkoord met zijn huidige werkgever FC Groningen en leek het ook met de speler eens te worden, maar werd toch afgezegd. De reden was dat het thuisfront van De Leeuw een verhuizing naar Brabant niet zag zitten. Inmiddels lijkt dat dus geen bezwaar meer te zijn.

Het afgelopen weekend heeft daarin mogelijk de doorslag gegeven. De Leeuw werd door FC Groningen-trainer Frank Wormuth buiten de selectie gelaten voor de seizoensopening tegen FC Volendam. "Ik was verrast", reageerde De Leeuw in gesprek met De Telegraaf. "Het is wel een bevestiging van wat ik aan voelde komen. Ik heb weinig perspectief bij Wormuth."

Lees ook: De Leeuw baalt van Wormuth-actie: "Signaal kan niet duidelijker"

Terugkeer bij Willem II
Een nieuwe club was dus snel gevonden. De Leeuw werd ook aan zijn oude club FC Emmen gelinkt, maar de promovendus werd in tegenstelling tot Willem II nooit concreet. Bovendien heeft de 35-jarige aanvaller ook in Tilburg een verleden. Hij doorliep er de jeugdopleiding voor hij in 2009 naar SC Veendam vertrok. 

Reacties

gerelateerd