'Barcelona sluit vierde deal om inschrijving spelers mogelijk te maken'

9 augustus 2022, 18:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona is nog altijd hard bezig om de nieuwe aanwinsten van deze zomer in te kunnen schrijven. Om dat mogelijk te maken, heeft de club wederom een grote deal gesloten. Het verkocht 24,5 procent van Barça Studios aan investeringsfonds GDA Luma, wat Barcelona zo'n honderd miljoen euro opleverde.

Dat meldden diverse Spaanse media dinsdag. De verkoop was nodig, omdat het nog steeds maar de vraag is of FC Barcelona alle spelers kan inschrijven voor het nieuwe La Liga-seizoen. Naast aanwinsten Robert Lewandowski, Raphinha, Jules Koundé, Franck Kessié en Andreas Christensen staat ook het seizoen van Ousmane Dembélé en Sergi Roberto op het spel. De twee verlengden hun aflopende contract en moeten daarom ook opnieuw worden ingeschreven.

Om dat mogelijk te maken, moet de club eerst voldoen aan de Financial Fair Play-voorwaarden van de Spaanse competitie. Barça sloot de afgelopen tijd al drie eerdere deals om dit mogelijk te maken, maar het bleek nog niet genoeg. Bij de derde deal werd ook al 25 procent van Barça Studios - dat het audiovisuele materiaal voor de club ontwikkelt - verkocht. Slechts 50,5 procent van de studio is nu nog in handen van de Catalaanse club.

Salarisoffers

De vraag zal wederom zijn of het vrijgemaakte bedrag dit keer wél genoeg zal blijken om de zeven genoemde spelers te registreren. Lukt dit niet, dan zal Barcelona opnieuw bij de eigen spelers aan moeten kloppen met de vraag om een deel van hun salaris op te offeren. Gerard Piqué en Sergio Busquets ontvingen dat verzoek al, terwijl ook Frenkie de Jong genoegen lijkt te moeten nemen met een lager salaris als hij bij de club blijft spelen. 

Lees ook: Afwegingen Frenkie: wordt het Barça

Reacties

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is goed voor de zwarte cijfers. Alleen na 10 jaar zit je nog 15 jaar aan deze deal vast en dan levert Barcelona 100miljoen per seizoen in als dan de inkomsten uit de tvrechten nog niet verhoogd zijn door LaLiga

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je hebt natuurlijk volkomen gelijk; maar denk je dat Laporta dat ook maar iets interesseert?

Martijn35
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schande voor de voetballerij. Leven echt in hun eigen wereldje. En de fans betalen uiteindelijk!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen