Waarom Van Nistelrooij onder de indruk is van 'volwassen' Simons

9 augustus 2022, 17:25

Xavi Simons heeft in zijn eerste optredens voor PSV al een goede indruk achtergelaten. Ook op zijn coach Ruud van Nistelrooij. De beginnend hoofdtrainer was in gesprek met Voetbal International vol lof over de negentienjarige aanwinst van de Eindhovenaren. 

"Iedereen verwacht dat hij aan de bal het verschil maakt", begon Van Nistelrooij toen hij de speler Simons omschreef. "Dat kan hij ook zeker. Met zijn techniek, zijn positie kiezen, zijn aannames, et cetera. Maar je ziet dat hij ook heel vlug is als hij in een duel komt. Ook als hij de bal verliest, dan schakelt hij heel snel om en kan hij de bal snel terugwinnen. Hij heeft fantastische kwaliteiten."

Maar niet alleen op het veld maakt Simons indruk op zijn trainer. Ook de volwassenheid van de tiener, die eerder in de jeugdopleidingen van FC Barcelona en Paris Saint-Germain speelde, valt hem op. "Zoals je hem hoort praten... Hij weet wat hij wil. Hij is prof. Hij heeft natuurlijk al in twee andere landen gewoond, die ervaring neemt hij mee. Voor zijn leeftijd is hij zeker ver."

Lees ook: Van Nistelrooij looft Sangaré en blijft hopen op langer Gakpo-verblijf

AS Monaco

Een voordeel voor PSV is ook dat Simons AS Monaco, de tegenstander in de cruciale return in de voorronde van de Champions League, al kent uit zijn tijd in Frankrijk. "Het is een heel fysiek team. Ze hebben ook kwaliteit, één-tegen-één spelers", weet de middenvelder, die echter van mening is dat PSV beter is dan de Monegasken. "Ik denk dat wij als team gewoon naar onszelf moeten kijken. Dan gaat alles gewoon goed komen."

Lees ook: PSV kan Nederland geweldige dienst bewijzen voor coëfficiënten

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen