Verdrietige update na botsing Van Iperen: "Situatie blijft slecht"

9 augustus 2022, 16:45

Het Moldavische FC Zimbru heeft dinsdag slecht nieuws moeten brengen over de situatie van Donny van Iperen. De Nederlandse verdediger kwam afgelopen weekend tijdens en wedstrijd hard in botsing en ligt nog altijd in coma. De eerdere berichtgeving van de club was nog hoopvol, maar daar moest algemeen directeur Sergiu Topor nu op terugkomen. 

"Donny ligt nog in het ziekenhuis", zo communiceerde hij via de officiële kanalen van de club. "Helaas zijn de verwachtingen van de artsen en van ons allemaal niet uitgekomen. Donny ligt nog steeds in coma. Zondag vertelden de artsen dat er verbeteringen waren in zijn gezondheid. Dat gaf ons meer hoop, maar helaas is de situatie slecht gebleven en is er sindsdien geen wezenlijke verbetering in de gezondheid van de speler geweest."

In hetzelfde statement reageerde ook Donny's broer Joey van Iperen. Hij wilde vooral de club, de fans en alle betrokkenen bedanken voor hun steun en inzet. "We hopen en bidden dat alle hulp en liefde hem zullen helpen om de kracht te vinden om wakker te worden. Donny is een vechter."

Volgende wedstrijd

De club liet verder weten dat al het geld uit de kaartverkoop van de eerstvolgende wedstrijd, komende zaterdag, naar de behandeling van Van Iperen zal gaan. De 27-jarige verdediger heeft in Nederland een verleden bij AZ, SC Cambuur, Telstar en Go Ahead Eagles. 

Lees ook: Heftig: Nederlandse speler in Moldavië vecht in coma voor leven

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen