'Juventus is overtuigd: Memphis moet nieuwe aanvaller worden'

9 augustus 2022, 18:15

Vertegenwoordigers van Memphis Depay gaan dinsdag in gesprek met Juventus over een tweejarig contract. De aanvaller lijkt bij FC Barcelona op een dood spoor te zitten, waar de Italianen van willen profiteren. Of hij zelf warm te maken is voor een avontuur in de Serie A zal in de komende dagen moeten blijken.

Dat melden GOAL en transferspecialist Gianluca Di Marzio. Memphis werd afgelopen jaar transfervrij naar Barcelona gehaald toen Ronald Koeman de trainer was. De Nederlandse keuzeheer had alle vertrouwen in zijn landgenoot, maar opvolger Xavi was een stuk minder enthousiast. In de winter kwam Pierre-Emerick Aubameyang al als concurrent en deze zomer werd Robert Lewandowski voor tientallen miljoenen euro's gehaald. Het heeft de kansen op speeltijd verkleind voor de international van Oranje.

Lees ook: Gullit steunt De Jong en Memphis: 'Daar zijn geen woorden voor'

Het is een publiek geheim dat Barcelona ruimte moet maken in het salarishuis, maar het is de vraag in hoeverre de club mee wil werken aan een vertrek. De Catalanen lieten eerst weten dat ze minstens twintig miljoen euro wilde hebben voor de aanvaller, terwijl later geruchten kwamen dat club en speler aan het praten waren over een transfervrij vertrek. Nu wil Barça wellicht helemaal niet meer praten over een deal, omdat er ook aan Aubameyang getrokken wordt.

Hij staat bovenaan het wensenlijstje van Chelsea. Mocht hij vertrekken, dan is Memphis ineens de man achter Lewandowski. De Nederlandse doelpuntenmaker was in zijn eerste seizoen goed voor twaalf La Liga-treffers in 28 wedstrijden. Bij Juventus wordt hij gezien als ideale aanwinst door zijn veelzijdigheid. Bij Barça speelde hij in de punt in een driemansvoorhoede, bij Oranje is hij één van de twee spitsen en eerder in zijn carrière speelde hij op de vleugel. Massimiliano Allegri kan dus van systeem wisselen met Memphis in zijn ploeg.

Lees ook: Afwegingen Frenkie: wordt het Barça

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen