PSV kan Nederland geweldige dienst bewijzen voor coëfficiënten

PSV kan Nederland geweldige dienst bewijzen voor coëfficiënten

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

9 augustus 2022 – PSV hoopt zich dinsdagavond ten koste van AS Monaco te verzekeren van een plek in de laatste voorronde van de Champions League. De Eindhovenaren speelden afgelopen week met 1-1 gelijk en hebben dus een zege op de Fransen nodig om de play-offs te bereiken. PSV speelt niet alleen voor zichzelf, maar ook in landsbelang.

Na een waanzinnig seizoen over de grenzen bezet het Nederlandse voetbal momenteel namelijk de zesde plek op de coëfficiëntenranglijst, wat aan het eind van het seizoen zou betekenen dat Nederland in 2024 met twee clubs vertegenwoordigd is in de groepsfase van de Champions League. Daarvoor moet Nederland nummer zeven Portugal achter zich houden, maar stiekem mag er worden gekeken naar plek vijf.

Lees ook: Vermoedelijke opstelling PSV: deze elf moeten AS Monaco verslaan

Die wordt momenteel bezet door Frankrijk, uitgerekend het land van tegenstander AS Monaco. Door te winnen verzekert PSV zich namens Nederland van 0,200 coëfficiëntpunt. Momenteel bedraagt het verschil tussen Nederland en Frankrijk slechts 2,097 punten. PSV zou tevens in de race blijven voor bonuspunten. Als de Eindhovenaren zich weten te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, mogen er twee punten worden bijgeschreven. Dat moet wel worden gedeeld door het aantal deelnemers (vijf). AS Monaco zou in dat geval veroordeeld zijn tot de groepsfase van de Europa League.

Ook AZ en FC Twente kunnen later deze week nog goede zaken doen. Twente staat al met anderhalf been in de volgende ronde, maar kan Nederland met opnieuw een zege op het Servische Cukaricki een goede dienst bewijzen. AZ moet aan de bak tegen Dundee United.

Coëfficiëntenstand (2018/2023)
5. Frankrijk - 49.997
6. Nederland - 47.900
7. Portugal - 45.549

Reacties

gerelateerd