Keuzestress: dit topteam kan Xavi opstellen bij FC Barcelona

11 augustus 2022, 12:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona deed deze zomer uitstekende zaken op de transfermarkt. Zaterdagavond wacht voor de ploeg van Xavi de eerste echte test, als het nieuwe seizoen in Spanje wordt afgetrapt met een thuisduel met Rayo Vallecano. De drukke transferzomer biedt Xavi direct keuzestress. Dit lijkt op voorhand de sterkste ploeg die de Spaanse oefenmeester op kan stellen, als de financieel worstelende club het voor elkaar krijgt om de aanwinsten op tijd in te schrijven voor La Liga.

Veel is veranderd in Camp Nou, maar één positie lijkt ook komend seizoen ongewijzigd te blijven. Marc-André ter Stegen moet ook dit jaar het doel van FC Barcelona schoon gaan houden. Dat moet waarschijnlijk gaan gebeuren met een flink gewijzigd blok voor zijn neus. Gerard Piqué, Andreas Christensen, Jules Koundé, Ronald Araújo, Eric García en Samuel Umtiti strijden om een plek in het hart van de defensie.

Ook op het middenveld dient Xavi harde keuzes te maken. Aanwinst Franck Kessié lijkt voorlopig genoegen te moeten nemen met een reserverol. Tegen Pumas (6-0 zege) gold dat eveneens voor Frenkie de Jong. Xavi koos voor een Spaans middenveld met Pedri, Sergio Busquets en Gavi. Daarvan lijkt alleen Pedri, mits fit, verzekerd van een plek op het opstellingsformulier.

Met Ferran Torres, Ousmane Dembélé, Memphis Depay, Ansu Fati én miljoenenaankoop Raphinha ligt de strijd op de flanken nog volledig open. Met Fati is Barça gezien zijn blessureverleden extreem voorzichtig, maar mits fit is het Spaanse wonderkind vaste waarde bij de Catalanen. Dat zal in de punt van de aanval eveneens gelden voor Robert Lewandowski, van wie na zijn ijzersterke jaren bij Bayern München veel wordt verwacht. Zijn aanwezigheid betekent slecht nieuws voor Pierre-Emerick Aubameyang, Martin Braithwaite én mogelijk Memphis.

Sterkste opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Roberto, Koundé, Araújo, Alba; De Jong, Busquets, Pedri; Raphinha, Lewandowski, Fati

B-team FC Barcelona: Peña; Dest, García, Piqué/Christensen, Baldé; Kessié, Gavi, Nico González; Dembélé, Aubameyang, Torres/Memphis

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als ik "Barcelona" en "keuzestress" lees is mijn eerste gedachte eigenlijk de keuzestress "welke toekomstige inkomsten zullen we nu weer eens gaan verkopen om deze week iets meer te besteden te hebben?" Onderschat het niet, het is lastig kiezen tussen de TV-inkomsten in de jaren 2041-2051, de transferinkomsten uit de 22ste eeuw, of 95% van de shirtverkoop voor de komende 87 jaar. Je zal er maar tussen moeten kiezen, èn er ook nog totaal niet mee zitten wat je keuze betekent voor je opvolgers.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je weet wat er speelt en wat er nog waarschijnlijk gebeurd valt het wel mee . Zeker ook als je kijkt naar een Real .

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mogen die nieuwelingen al spelen zonder dat ze zijn ingeschreven?

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Uitstekende zaken? Zeg maar schandalige praktijken. Als ze krijgen wat ze verdienen gaat die keuzestress wel meevallen want dan gaan ze niemand meer in kunnen schrijven.

BSideeats16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe bedoelen jullie keuzestress? De aanwinsten zijn nog niet eens ingeschreven, ze hebben nog 72 uur om dat voor de eerste wedstrijd te doen, en Christensen en Kessie dreigen te moeten vertrekken als dat niet lukt. Als La Liga en De Jong voet bij stuk houden lijkt het er op dat Barca's wanbeleid word afgestraft.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen