Cillessen sprak met Van Gaal over transfer: "Dan ga ik naar het WK"

9 augustus 2022, 15:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jasper Cillessen is blij om weer 'thuis' te zijn. De doelman verraste vriend en vijand met een terugkeer bij NEC. De afgelopen jaren stond hij onder contract bij Ajax, FC Barcelona en Valencia. Hij pakte meerdere prijzen, maar heeft nu een ander doel: het plezier terugvinden.

"Ik ben hier opgegroeid en heb bij NEC mijn debuut in het betaalde voetbal gemaakt. De club heeft een speciaal plekje in mijn hart. Nu deed de kans zich voor om terug te gaan en daar hoefde ik niet lang over na te denken, omdat ik altijd tegen mezelf heb gezegd ooit thuis te komen", vertelt de doelman in gesprek met De Telegraaf. "Natuurlijk is het sportief een stap terug. Zo eerlijk moet ik zijn. Maar privé heeft het zo veel voordelen dat ik me optimaal kan voorbereiden op het WK."

De doelman miste de afgelopen jaren zijn familie. "Corona heeft er de laatste drie jaar mentaal ingehakt. Ik zat alleen in Valencia. En als alles goed gaat, is er helemaal niets aan de hand. Maar ik heb helaas de pech van de nodige blessures gehad. Ik was stiller, trok me terug en werd niet gelukkig van de situatie, omdat er niemand was om een keer fysiek mee te praten."

Louis van Gaal

Cillessen heeft met Louis van Gaal en keeperstrainer Frans Hoek gepraat over de Eredivisie-rentree. Volgens de sluitpost waren ze positief. "De bondscoach zei dat het hem erom gaat dat ik presteer. Linksom of rechtsom moet ik mijn niveau halen. Of je dat nu doet met veel of weinig ballen die op je afkomen. Ik moet ze laten zien dat ik de Jasper Cillessen ben, waar zij vertrouwen in hebben. En dan ga ik naar het WK", aldus de doelman.

Reacties

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Komt van Gaal ook op trainingen van NEC kijken dan?

Reurtje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij mag Bijlow inschieten en wordt denk ik 2e keeper, Flekken 3e.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen