Gullit steunt De Jong en Memphis: 'Daar zijn geen woorden voor'

Gullit steunt De Jong en Memphis: 'Daar zijn geen woorden voor'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

9 augustus 2022 – Ruud Gullit neemt het op voor Frenkie de Jong. De middenvelder heeft deze zomer al meerdere keren laten weten dat hij graag bij FC Barcelona wil blijven, maar dat kan alleen als hij akkoord gaat met een salarisverlaging. De oud-voetballer vindt de gang van zaken slecht bij de grootmacht.

Maandag kwam het nieuws naar buiten dat de middenvelder een dreigende brief van de club had ontvangen waarin stond dat Barça zijn contract ongeldig wilde verklaren. Die actie schiet bij Gullit in het verkeerde keelgat. 'Loyaliteit moet van twee kanten komen, maar als je ziet hoe de club De Jong behandelt... Daar zijn geen woorden voor. Ongelofelijk dat Barça daarmee weg denkt te komen', schrijft de oud-voetballer in zijn column voor De Telegraaf.

Volgens de huidige clubleiding zouden er 'criminele praktijken' gebruikt zijn toen De Jong voor de laatste keer zijn contract verlengde, onder de vorige voorzitter. 'Misschien is er slecht beleid gevoerd, maar niet crimineel. Niemand van het oude bestuur is verdachte, laat staan opgepakt', stelt Gullit. 'Frenkie de Jong heeft tot tweemaal toe ingestemd met het inleveren van salaris om FC Barcelona te helpen. Tweemaal heeft hij president Laporta een handreiking gedaan en nu probeert Barça hem klem te zetten.'

De middenvelder zou nog recht hebben op een bedrag van achttien miljoen euro en zou nu dus opnieuw salaris moeten inleveren om te mogen blijven. 'Er moet geld vrijkomen om Lewandowski en Raphinha in te kunnen schrijven bij de Spaanse Liga. Frenkie moet daarvoor bloeden. En Memphis Depay ook. Dit leuren en sollen met spelers zou niet toegestaan mogen worden. Je kan erop wachten dat De Jong en Depay als geldwolven worden weggezet, maar het is goed dat we nu een keer de andere kant van het verhaal zien: hoe clubs met spelers omgaan.'

Reacties

gerelateerd