Ajax-nieuwkomer Sánchez zorgt voor twijfels: "Hij is een vechter"

9 augustus 2022, 08:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jorge Sánchez zal spoedig gepresenteerd worden bij Ajax. De vleugelverdediger wordt in Amsterdam gezien als de vervanger van Noussair Mazraoui, maar volgens Hans Westerhof is het een heel ander type. Waar de Marokkaan vooral aanvallend imponeerde, is de nieuwkomer defensief sterker.

"Sánchez vind ik verdedigend heel sterk. Hij is ook heel leergierig", aldus Westerhof, die drie periodes in Mexico werkzaam was. "Bij Álvarez heb je gezien dat hij even tijd nodig had om te wennen. Dat zal bij Sánchez niet anders zijn, al is het voor een vleugelverdediger wat makkelijker om aan het niveau te wennen dan een controlerende middenvelder, die sneller beslissingen moet nemen."

Daniel Reyes tempert de verwachtingen over de Mexicaanse voetballer. Ajax betaalt vijf miljoen euro voor de vleugelverdediger, maar haalt daarmee geen zekerheidje binnen. "Ik denk eerlijk gezegd dat het, ondanks dat hij gewend is aan het spelen voor een grote club, na een verhuizing naar een ander continent moeilijk voor hem zal zijn om heel snel in de basis te komen bij Ajax", vertelt de journalist in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Sánchez moet in Amsterdam de concurrentiestrijd aangaan met Devyne Rensch. Hij gaf afgelopen weekend zijn visitekaartje af door een doelpunt te maken tegen Fortuna Sittard. Sánchez is dus minder aanvallend ingesteld, weet Reyes. "Dan begint het aanpassen. Dat moet iedere Mexicaanse speler doen die in Nederland arriveert. Ook aan de stijl van Ajax. Daar hoort bij dat hij aanvalt. En Sánchez is een vechter, een speler die beter verdedigt dan aanvalt. In Amsterdam moet hij dat gaan ontwikkelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PeterHartman21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze hebben aanvallers zat

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen