'Gakpo stelt beslissing over toekomst uit; meer interesse verwacht'

8 augustus 2022, 23:49

Cody Gakpo zal voorlopig nog niet beslissen of zijn toekomst wel of niet bij PSV ligt. De Eindhovenaar staat in de belangstelling van veel buitenlandse clubs, onder wie Leeds United en Nottingham Forest, maar heeft die interesse voorlopig geparkeerd. Daarmee wil hij zich volledig focussen op het bereiken van de groepsfase van de Champions League met zijn huidige club. 

Dat schreef het Eindhovens Dagblad maandagavond. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/405542/gepromoveerde-engelsen-brengen-bod-uit-op-cody-gakpo/,_blank,Deze week werd duidelijk] dat het naar de Premier League gepromoveerde Nottingham Forest Gakpo graag aan de selectie zou toevoegen, zoals dat eerder ook al gold voor Leeds. De aanvaller werd ook al gelinkt aan clubs als Arsenal en Manchester United, maar deze pakten tot dusver nog niet door. De verwachting is dat enkele van de grotere clubs uit de Premier League deze maand echter wel concreet zullen worden.

Lees ook: Gakpo: "Aannemelijker dat ik blijf als we Champions League halen"

Tot die tijd wacht PSV echter geduldig af. Het profiteert daarbij van het contract van Gakpo, dat nog doorloopt tot medio 2026. De noodzaak om hem te verkopen is er daarmee niet en dus kan de club hoog in de boom zitten. Duidelijk is dat de speler bij een eventueel vertrek het transferrecord van de club zal moeten verbreken. Dat is momenteel nog de 45 miljoen euro die het in 2019 van Napoli kreeg voor Hirving Lozano. Voor minder dan dat zal Gakpo deze zomer sowieso niet vertrekken. 

AS Monaco

Tot die tijd ligt de focus van Gakpo dus volledig op het bereiken van de Champions League met PSV. Daarvoor zal het nog twee voorrondes moeten overleven, te beginnen met de tweede ontmoeting met AS Monaco van dinsdagavond. Om 20.30 uur moet PSV voor eigen publiek winnen om de laatste voorronde tegen Rangers FC of Union Sint-Gillis te mogen spelen. De eerdere ontmoeting in Monaco eindigde in 1-1. 

Lees ook: Sangaré wil signaal afgeven aan Gakpo: "Zou ik geweldig vinden"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen