Feyenoord kan eindelijk linksback presenteren: vierjarig contract

8 augustus 2022, 22:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft zich eindelijk versterkt met een linksback. De 22-jarige Marcos López maakte zijn overstap van MLS-club San José Earthquakes naar Rotterdam maandagavond compleet. Hij wordt de vervanger van Tyrell Malacia, die meer dan een maand geleden al naar Manchester United vertrok. 

In de tussentijd heeft trainer Arne Slot veel moeten experimenteren op de linksbackpositie. Zo speelde de rechtsbenige Marcus Pedersen er in de seizoensopening tegen Vitesse. Uiteraard was de noodzaak voor een echte linksback groot, maar de club wilde zorgvuldig handelen. Dat leidde maandagavond dus tot de komst van López, die voor vier seizoenen tekende in De Kuip. 

López speelde tot januari 2019 in zijn thuisland Peru en werd vervolgens opgepikt door het Amerikaanse San José Earthquakes. Voor de club speelde hij 74 wedstrijden, waarin hij ook goed was voor vier goals en drie assists. Tevens is hij international van Peru. Tot dusver staat de teller op twintig interlands. 

Niet speelgerechtigd

Overigens zullen de supporters van Feyenoord nog steeds even geduld moeten hebben om hun nieuwste aanwinst aan het werk te zien. De Peruviaan wacht namelijk nog op zijn werkvergunning en is dus nog niet speelgerechtigd. Ook de Mexicaanse aankoop Santiago Gimenez zit nog met dat probleem. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen