Dortmund vindt vervanger Haller; Angeliño maakt spelersruil compleet

8 augustus 2022, 20:31

Borussia Dortmund is er in geslaagd een vervanger te vinden voor Sébastian Haller. Na het triest nieuws dat de spits aan teelbalkanker lijdt en voorlopig niet zal voetballen, is de club snel op zoek gegaan naar een alternatief. Deze werd maandagavond gepresenteerd, in de persoon van Anthony Modeste.

De 34-jarige Franse spits tekende in Dortmund een contract voor één seizoen. Hij komt over van 1. FC Köln en is bepaald geen onbekend gezicht in de Bundesliga. Namens Köln en eerder ook Hoffenheim speelde hij in totaal al 189 wedstrijden in de Duitse competitie. Daarin scoorde hij 83 keer en was hij goed voor zestien assists.

"Tegen de achtergrond van de ziekte van Sébastien Haller zijn we blij dat we op korte termijn deze spits aan onze selectie hebben kunnen toevoegen", zei sportief directeur Sebastian Kehl op de clubwebsite. "Anthony Modeste is een doorgewinterde professional die de Bundesliga heel goed kent, vorig jaar twintig doelpunten maakte en met zijn profiel precies de rol kan vervullen die onze trainer voor ogen heeft."

Angeliño

In de Bundesliga heeft ook voormalig NAC- en PSV-speler Angeliño een transfer gemaakt. De Spaanse linksback zag zijn kansen op speeltijd bij RB Leipzig flink kleiner worden, nadat de club David Raum overnam van Hoffenheim. Datzelfde Hoffenheim is nu de club die Angeliño een nieuwe kans biedt. De club huurt de verdediger komend seizoen van Leipzig en maakt de spelersruil daarmee compleet. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen