'Ihattaren bracht bezoek aan 'behoorlijke crimineel' in gevangenis'

8 augustus 2022, 15:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

John van den Heuvel heeft meer details naar buiten gebracht over de situatie rond Mohamed Ihattaren. De spelmaker van Ajax is volgens de misdaadjournalist op bezoek geweest bij een 'behoorlijke crimineel' in de gevangenis. Vorige week nog zou Ihattaren nog zien gezien in een penitentiaire inrichting in Alphen aan den Rijn.

In de maandageditie van De Telegraaf viel te lezen dat rechercheurs een bekende crimineel, die verdachte is in het Marengo-proces, hebben zien rondrijden in de auto van Ihattaren. Hoe kan dat? "Dat vroeg de recherche zich ook af", vertelt Van den Heuvel in een video-item van de krant. "De familie waartoe de verdachte behoort blijkt innig contact te hebben met Ihattaren en hem ook een tijdje ondersteund te hebben in zijn poging terug te komen op zijn oude niveau. Ze zijn met hem mee geweest naar Marbella en hebben in Dubai trainingen voor hem geregeld."

Volgens Van den Heuvel is er op een gegeven moment een conflict ontstaan tussen Ihattaren en de familie van de verdachte in het Marengo-proces. "Het lijkt erop dat die dreiging ertoe heeft geleid dat hij niet meer bij Ajax op het trainingsveld kon en mocht verschijnen", aldus de journalist, die stelt dat Ajax behoorlijk ontstemd zal zijn door het feit dat Ihattaren zijn lease-auto uitleende. "Op het moment dat je van je werkgever een lease-auto ter beschikking krijg, moet je daar op een bepaalde zorgvuldige manier mee omgaan. Je moet ook toestemming vragen als andere mensen, zoals familieleden, daarin willen rijden. Hij heeft ervoor gekozen om zijn auto uit te lenen aan mensen met een criminele achtergrond. Dat is niet fijn voor een voetbalclub of een sponsor."

Van den Heuvel stipt ook aan dat Ihattaren op bezoek is geweest bij een 'behoorlijke crimineel' in de gevangenis. "Zelfs afgelopen week nog toen hij de training hervatte, is hij gezien in een penitentiaire inrichting in Alphen aan den Rijn. Wat moet zo'n jongen daar? Wat hij daar deed, weet ik niet", aldus Van den Heuvel, die zich afvraagt of Ihattaren nog wel een toekomst heeft bij Ajax. "PSV heeft het heel lang met hem geprobeerd. Dat had ook te maken met dat het niet zo goed boterde met zijn toenmalige trainer Roger Schmidt. Hoe dat nu precies zit, hangt af van Ajax. Ga je nog investeren in deze speler? Heb je nog hoop dat hij gered kan worden uit de tentakels van mensen waar die niet mee gezien zou moeten worden? Of schrijven ze hem af en zeggen ze: ga jij maar weer lekker terug naar Italië en zoek het verder uit. Het zou buitengewoon jammer zijn als dat de afloop zou zijn. Het is een jonge jongen, 20 jaar, je zou zeggen dat hij op de een of andere manier nog te redden zou moeten zijn."

Lees ookValentijn Driessen voorziet breuk tussen Ajax en Mo Ihattaren

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

1pietgerrist
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat het met deze jongen niet meer goed komt, verkeerde vrienden, geen familielid die hem een halt toeroept en zelf erg naief op het domme af. Jammer want wat hij in de voorbereiding liet zien was veelbelovend.

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Scarface is in bussiness again ,remix right frome Italië to Amsterdam ,hè was to bussi playing smoking Robinson and the bandit :-)D

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is dus wat ajax al wist. Daarom geen rugnummer en terecht geen appje of belletje . Ze gaan hem dumpen en terecht. Gewoon weer eigen schuld ..... Als hij zich inlaat met dit soort mensen ,moet je niks meer te maken hebben met deze gozer

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Peter Gillis? 😂

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee frank m. Of het duo ali b en marco b . The b brothers

Moederkoek
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor zo'n domme jongen te zijn, heeft ie het nog best ver geschopt in de voetballerij. Hopelijk heeft ie ook nog een diploma op zak, of hij moet het weer goedmaken met die familie, want zal niet lang meer duren voordat z'n laatste loon als voetballer gestort gaat worden.

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

22 jaar? Volgens mij is hij nog maar 20..

DannyVandenBerg16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hmm waar is de privacy gebleven? Als wij iets door vertellen kunnen we gelijk naar de rechter 😅

Gerwin
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is het einde. Duidelijk verhaal. Een contract speler die omgaat met mensen uit de criminaliteit, die kun je, met het oog op het veiligheidsaspect, niet in je club hebben. Dus daarom geen rugnummer. Verstandig van AJAX.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een Russische club zou hem al te graag willen hebben. Die houden van spelers uit de criminaliteit. Promes kuch

MKQX
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En dan zijn er nog lui die denken dat het goed met hem komt

Maradonna
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Iedereen staat gelijk klaar met de hakbijl

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als alles klopt weet je meteen waarom hij geen rugnummer heeft.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen