Lahm vindt dat Duitsland zich moet uitspreken tegen WK in Qatar

8 augustus 2022, 12:38

Philipp Lahm is van mening dat de Duitse nationale ploeg zich zou moeten uitspreken tegen het WK in Qatar. De voormalig rechtsback van Bayern München reist zelf niet mee naar het emiraat om zijn landgenoten aan te moedigen.

In gesprek met Kicker geeft de 38-jarige Lahm aan dat hij het WK in Qatar vanuit huis zal volgen. "Ik maak zelf geen deel uit van de delegatie en heb geen zin om daar als supporter heen te vliegen. Dan bekijk ik het toernooi liever vanuit huis. Al was het natuurlijk anders geweest als ik daar in mijn functie iets had kunnen doen", geeft de toernooidirecteur van het EK 2024 aan.

Lahm vindt het uiterst merkwaardig dat Qatar is aangewezen als gastheer voor het WK. "Mensenrechten, duurzaamheid, de grootte van het land. Die factoren lijken allemaal geen rol te hebben gespeeld. In de toekomst mag dit nooit meer gebeuren", vindt Lahm.

De oud-speler van Bayern München hoopt in Qatar een reactie van de spelers van Duitsland, maar het is de vraag in hoeverre spelers zich met deze maatschappelijke thema's willen bemoeien. Lahm is hier in ieder geval duidelijk voorstander van: "Als speler kun je er tegenwoordig niet meer omheen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kijk, dat is pas een krachtig statement! Afstand nemen betekent natuurlijk niet dat je het niet thuis gaat volgen. Sterker nog, hij was er gewoon heen gegaan "als hij vanuit zijn functie iets had kunnen doen" (betaald kreeg).

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen