Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lahm vindt dat Duitsland zich moet uitspreken tegen WK in Qatar

Lahm vindt dat Duitsland zich moet uitspreken tegen WK in Qatar

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

8 augustus 2022 – Philipp Lahm is van mening dat de Duitse nationale ploeg zich zou moeten uitspreken tegen het WK in Qatar. De voormalig rechtsback van Bayern München reist zelf niet mee naar het emiraat om zijn landgenoten aan te moedigen.

In gesprek met Kicker geeft de 38-jarige Lahm aan dat hij het WK in Qatar vanuit huis zal volgen. "Ik maak zelf geen deel uit van de delegatie en heb geen zin om daar als supporter heen te vliegen. Dan bekijk ik het toernooi liever vanuit huis. Al was het natuurlijk anders geweest als ik daar in mijn functie iets had kunnen doen", geeft de toernooidirecteur van het EK 2024 aan.

Lahm vindt het uiterst merkwaardig dat Qatar is aangewezen als gastheer voor het WK. "Mensenrechten, duurzaamheid, de grootte van het land. Die factoren lijken allemaal geen rol te hebben gespeeld. In de toekomst mag dit nooit meer gebeuren", vindt Lahm.

De oud-speler van Bayern München hoopt in Qatar een reactie van de spelers van Duitsland, maar het is de vraag in hoeverre spelers zich met deze maatschappelijke thema's willen bemoeien. Lahm is hier in ieder geval duidelijk voorstander van: "Als speler kun je er tegenwoordig niet meer omheen." Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

SCOOR EEN FREE BET TOT €50! Meld je aan

Reacties

gerelateerd