Conflict opgelost: Jasper Cillessen keert definitief terug bij NEC

8 augustus 2022, 10:27   Bijgewerkt: 2 januari 2023, 10:57

NEC heeft maandagmorgen de terugkeer van Jasper Cillessen afgerond. De 33-jarige doelman gaat voor drie seizoenen aan de slag in De Goffert. Het was de bedoeling dat Cillessen vorige week al zou worden gepresenteerd, maar door een conflict tussen de keeper en Valencia duurde het wat langer voordat de deal beklonken was.

De laatste plooien zijn inmiddels gladgestreken, waardoor Cillessen na elf jaar weer NEC'er is. "Jasper is een doelman met exceptionele kwaliteiten, de beste van Nederland. Als je als NEC zijnde zo'n doelman kan binnenhalen moet je nooit twijfelen", stelt technisch directeur Ted van Leeuwen. "Wij waren niet op zoek naar een doelman, maar de doelman vond ons. Mattijs Branderhorst heeft het uitstekend gedaan voor NEC. en heeft meer punten voor ons gepakt dan verloren, maar dit was een buitenkans. De wetten van topsport. We zijn blij dat Jasper terug is waar het voor hem begon."

Cillessen zegt 'ontzettend blij' te zijn dat hij weer thuis is. "De afgelopen tien jaar heb ik prachtige avonturen beleefd en om dan nu terug te keren in Nijmegen is voor mij de kers op de taart. Maar ik ben nog niet klaar. NEC is bezig aan een mooi project en daar wil ik graag onderdeel van zijn. Met mijn ervaring denk en hoop ik iets toe te kunnen voegen aan de selectie. Het kan voor mij niet snel genoeg beginnen", aldus de doelman.

De doelman keert bij NEC terug bij de club die hem opleidde en hem een kans in het profvoetbal gaf. In 2011 vertrok de doelman uit Nijmegen om bij Ajax aan de slag te gaan. Vijf jaar later werd hij verkocht aan FC Barcelona, waar hij de tweede keeper achter Marc-André ter Stegen werd. Voor 35 miljoen euro stapte Cillessen in 2019 over naar Valencia. Mede door blessureleed werd hij nooit helemaal onbetwist in de sinaasappelstad. Onlangs kreeg hij van Valencia te horen dat hij om sportieve en financiële redenen mocht vertrekken, waarna NEC toesloeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen