Van der Vaart ziedend: "Ze moeten zich kapot schamen bij Barça"

8 augustus 2022, 07:54

De situatie van Frenkie de Jong bij FC Barcelona blijft de gemoederen bezighouden. De 25-jarige middenvelder wordt gedwongen een keuze te maken: akkoord gaan met een forse salarisverlaging of vertrekken. Blijft hij zonder een loonoffer te brengen, dan dreigt een reserverol. De analisten van Studio Voetbal zijn het roerend met elkaar eens: de houding van Barcelona is onbegrijpelijk.

"Deze club is het spoor helemaal bijster, met voorzitter Joan Laporta voorop", stelt Arno Vermeulen. De journalist stipt aan dat Barça kortgeleden nog met een schuld van 1,4 miljard euro kampte. "Toch geven ze deze zomer 150 miljoen uit aan transfersommen en zelf verkopen ze slechts voor 28 miljoen aan spelers. Dus er moet weer heel veel geld bij en daarom willen ze van Frenkie af", legt hij uit.

Barcelona heeft een voorschot genomen op latere inkomsten door onder meer 25 procent van de televisierechten voor de komende 25 jaar te verkopen en de helft van de clubmerchandise. "Ze hebben 700 miljoen binnengehaald. Hoe doen ze dat? Ze verkopen de club aan de duivel", aldus Vermeulen. "Laporta neemt heel veel risico en dat moet je nooit doen. Zelf is hij weg over een paar jaar, en dan hebben zijn opvolgers er heel lang last van."

De Jong ging gedurende de coronaperiode akkoord met een tijdelijk lager salaris. Dat moet Barça in de komende jaren alsnog uitbetalen. "Inclusief bonussen gaat hij 100 miljoen euro verdienen, als Frenkie zijn poot stijf houdt", vertelt Vermeulen. Rafael van der Vaart verbaast zich over de situatie. "Ze moeten zich kapot schamen bij Barcelona. Er moet toch een keer iemand opstaan die het voor de spelers opneemt?"

Voormalig Barcelona-speler Ibrahim Afellay verwacht dat De Jong gewoon bij Barcelona blijft. "Ik geloof heilig dat deze jongen weer gaat spelen, daar is hij gewoon veel te goed voor. De Jong kan bij elke club ter wereld mee. Uiteindelijk heeft Barcelona zelf een contract met hem afgesloten, daar zullen ze zich aan moeten houden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon de stap naar real Madrid maken, en ze een lange middelvinger geven. Zo ga je niet om met de beste Nederlander van deze tijd om.

PaulSohilait07
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben altijd fan geweest van Barcelona, maar nu helemaal niet meer. Hoe ze als werkgever met hun spelers omgaan is niet normaal. Om aan voetballen toe te komen zou ik Frenkie adviseren om naar een andere club te gaan, en wil die toch in Spanje blijven dan zou Real Madrid een optie zijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen