Van der Vaart ziedend: "Ze moeten zich kapot schamen bij Barça"

Van der Vaart ziedend: "Ze moeten zich kapot schamen bij Barça"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

8 augustus 2022 – De situatie van Frenkie de Jong bij FC Barcelona blijft de gemoederen bezighouden. De 25-jarige middenvelder wordt gedwongen een keuze te maken: akkoord gaan met een forse salarisverlaging of vertrekken. Blijft hij zonder een loonoffer te brengen, dan dreigt een reserverol. De analisten van Studio Voetbal zijn het roerend met elkaar eens: de houding van Barcelona is onbegrijpelijk.

"Deze club is het spoor helemaal bijster, met voorzitter Joan Laporta voorop", stelt Arno Vermeulen. De journalist stipt aan dat Barça kortgeleden nog met een schuld van 1,4 miljard euro kampte. "Toch geven ze deze zomer 150 miljoen uit aan transfersommen en zelf verkopen ze slechts voor 28 miljoen aan spelers. Dus er moet weer heel veel geld bij en daarom willen ze van Frenkie af", legt hij uit.

Barcelona heeft een voorschot genomen op latere inkomsten door onder meer 25 procent van de televisierechten voor de komende 25 jaar te verkopen en de helft van de clubmerchandise. "Ze hebben 700 miljoen binnengehaald. Hoe doen ze dat? Ze verkopen de club aan de duivel", aldus Vermeulen. "Laporta neemt heel veel risico en dat moet je nooit doen. Zelf is hij weg over een paar jaar, en dan hebben zijn opvolgers er heel lang last van."

De Jong ging gedurende de coronaperiode akkoord met een tijdelijk lager salaris. Dat moet Barça in de komende jaren alsnog uitbetalen. "Inclusief bonussen gaat hij 100 miljoen euro verdienen, als Frenkie zijn poot stijf houdt", vertelt Vermeulen. Rafael van der Vaart verbaast zich over de situatie. "Ze moeten zich kapot schamen bij Barcelona. Er moet toch een keer iemand opstaan die het voor de spelers opneemt?"

Voormalig Barcelona-speler Ibrahim Afellay verwacht dat De Jong gewoon bij Barcelona blijft. "Ik geloof heilig dat deze jongen weer gaat spelen, daar is hij gewoon veel te goed voor. De Jong kan bij elke club ter wereld mee. Uiteindelijk heeft Barcelona zelf een contract met hem afgesloten, daar zullen ze zich aan moeten houden."

Reacties

gerelateerd